Μεσημεριανά

2η επιλογή: Σουπιές με πιπεριές

Nutrimed Blog

Οι σουπιές είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων. Μια μερίδα 85 γραμμάρια σουπιάς βρασμένης παρέχει 134 θερμίδες και περισσότερο από 25% της ημερήσιας ανάγκης σε νάτριο, αλλά δεν περιέχει σχεδόν καθόλου κορεσμένα λιπαρά ή υδατάνθρακες. Μια μερίδα 85 γραμμαρίων σουπιάς παρέχει περίπου 28 γραμμάρια πρωτεΐνης δηλαδή σχεδόν το 55% με 60% της ημερήσιας ανάγκης σε πρωτεΐνη που έχει ένας μέσος υγιής ενήλικας.

Υλικά για 4 άτομα:

4 κουταλιές της σούπας λάδι
600 γρ. σουπιές
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη (ψιλοκομμένη)
1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό ποτήρι κρασί

Εκτέλεση:

Στο λάδι και σε σιγανή φωτιά γυρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε λωρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 μικρό ποτήρι νερό και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

Προσθέτουμε στη συνέχεια και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, αλάτι και πιπέρι και αποτελειώνουμε το ψήσιμο, προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν οι πιπεριές.

Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό με ρύζι (μπασμάτι κατά προτίμηση, το οποίο δεν χρειάζεται να κάψουμε με βούτυρο ή λάδι) και εύκολα το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι. 

Πηγή :https://www.nutrimed.gr/

Διατροφικό σχόλιο

Οι σουπιές είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητων αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων. Μια μερίδα 85 γραμμάρια σουπιάς βρασμένης παρέχει 134 θερμίδες και περισσότερο από 25% της ημερήσιας ανάγκης σε νάτριο, αλλά δεν περιέχει σχεδόν καθόλου κορεσμένα λιπαρά ή υδατάνθρακες. Μια μερίδα 85 γραμμαρίων σουπιάς παρέχει περίπου 28 γραμμάρια πρωτεΐνης δηλαδή σχεδόν το 55% με 60% της ημερήσιας ανάγκης σε πρωτεΐνη που έχει ένας μέσος υγιής ενήλικας.
Συνδυάζοντας τις σουπιές με λαχανικά είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά λαχανικά χωρίς να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο στο καθάρισμα και την προετοιμασία τους.
Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας αλλά παράλληλα χαμηλή σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, της παχυσαρκίας, της υπέρτασης, της υψηλή χοληστερόλης και του διαβήτη.