Πέμπτη, 13 Μαϊου 2021

Σουπιές με πιπεριές

Μεγέθυνση κειμένου
Σουπιές με πιπεριές





Εσείς τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Τι θα λέγατε να συνδυάσετε θαλασσινά με λαχανικά;









Υλικά για 4 άτομα:

4 κουταλιές της σούπας λάδι
600 γρ. σουπιές
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη (ψιλοκομμένη)
1 κόκκινη, 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό ποτήρι κρασί

Εκτέλεση:

Στο λάδι και σε σιγανή φωτιά γυρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε λωρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 μικρό ποτήρι νερό και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

Προσθέτουμε στη συνέχεια και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, αλάτι και πιπέρι και αποτελειώνουμε το ψήσιμο, προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν οι πιπεριές.

Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό με ρύζι (μπασμάτι κατά προτίμηση, το οποίο δεν χρειάζεται να κάψουμε με βούτυρο ή λάδι) και εύκολα το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο της Κωνσταντίνας Καρασούλη MsC, Συνταγές για σώμα και Πνεύμα, εκδόσεις Αρχέτυπο

Άλλα άρθρα
nutrimedspecial
Οδηγός ευεξίας
prev
  • SLIDESHOW: “Ποιά δημητριακά πρωινού να επιλέξω;” → Τα tips που χρειάζεσαι!
    arrowΤο πιάτο μας
  • Ο μύθος των κόκκινων αυγών
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Πρωινό τη Μεγάλη Εβδομάδα: νηστίσιμες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Ταχίνι σύμμαχος της νηστείας και όχι μόνο!
    arrowΓια κάθε στιγμή
  • Πρωινό για γερό ανοσοποιητικό: ενίσχυσε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου!
    arrowΥΓΕΙΑ & Lifestyle
next