ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία…

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc. και υπεύθυνη του Διαιτολογικού Γραφείου Nutrimed Τρικάλων, Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στους μαθητές του 11ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, με θέμα «Λίγη φροντίδα την ημέρα, την τερηδόνα κάνει πέρα».

Αρχικά, οι μικροί μαθητές άκουσαν με προσοχή το παραμύθι «Η κυρία τερηδόνα και οι εργάτες της, τα βακτήρια». Έτσι, λοιπόν, κατανόησαν την επικίνδυνη, για τα δόντια τους, δράση της τερηδόνας και έμαθαν, επίσης, τις τροφές που αγαπάει περισσότερο η κυρία τερηδόνα. Επίσης, με τη βοήθεια της Μεσογειακής Πυραμίδας, εξηγήθηκε στα παιδία ποιά τρόφιμα διατηρούνε υγιή και γερά τα δόντια τους και ποιά ενδέχεται να τα χαλάσουν, αν δεν τα πλύνουνε αμέσως. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συχνότητα που πρέπει να καταναλώνονται τα τρόφιμα από κάθε ομάδα. Η συμμετοχή των παιδιών στη συζήτηση ήταν ενεργός, καθώς το κάθε ένα ανέφερε τις δικές του διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις. Τέλος, προκειμένου να εμπεδώσουν τα παιδιά τις διατροφικές πληροφορίες, έπαιξαν, με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, ένα παιχνίδι-κολάζ, «Το χαρούμενο και το λυπημένο δόντι».

 

Φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση με τα παιδιά…