ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μικροί και μεγάλοι σε Κίνηση στο Φεστιβάλ Παιδειατροφή!

Μικροί και μεγάλοι σε Κίνηση στο Φεστιβάλ Παιδειατροφή!

Η Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και υπεύθυνη του Διαιτολογικού γραφείου nutrimed Αμαρουσίου, Αμαλία Φιλίππου…

Αθήνα, 16 Μαΐου 2014. Η νέα ενότητα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχει τίτλο «Ενέργεια και Άσκηση στην ίδια Ζυγαριά!» και καλεί μικρούς και μεγάλους να ισορροπήσουν τις επιλογές τους συνδυάζοντας την ισορροπημένη διατροφή με τη φυσική δραστηριότητα!

Στο πλαίσιο αυτό οι δήμοι Κορινθίων, Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Π. Φαλήρου, μέλη του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ διοργανώνουν Φεστιβάλ Κίνησης με ελεύθερη είσοδο για να δείξουν ότι είναι πολύ εύκολο να εντάξουμε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας, χωρίς να απαιτείται πολύς χρόνος, προσπάθεια, έξοδα και ειδικός εξοπλισμός.

Το Σάββατο 3 Μαΐου, ο εμπορικός πεζόδρομος της Κορίνθου μετατράπηκε σε μία μεγάλη σκηνή με μία τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων για όλους. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για τη συμμετοχή πολλών χορευτών στο Φεστιβάλ του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, ντίσκο, σάλσα και λάτιν φιγούρες, μπαλέτο, παιδικά τραγούδια, ακόμα και παρουσίαση πολεμικών τεχνών Σαολίν! Οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ευχαριστήθηκαν παιχνίδι συμμετέχοντας σε πολλά παιχνίδια κίνησης όπως διελκυστίνδα, σκυταλοδρομίες, χούλα-χουπ και άλλα. Τα μεγαλύτερα παιδιά αλλά και οι γονείς έπαιξαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, τη σκυτάλη του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ παρέλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνοντας μία πολύ επιτυχημένη “Μεγάλη Γιορτή Κίνησης” για όλη την οικογένεια. Η γιορτή ξεκίνησε μουσικά με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό χορευτικό τμήμα του δήμου Αμαρουσίου που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής χάρτινων καπέλων αλλά και facepainting, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ ακολούθησαν αθλοπαιδιές με έμπνευση από παραδοσιακά παιχνίδια κίνησης όπως τσουβαλοδρομίες, μουσικά χούλα-χουπ, παιχνίδια με μπάλες, κορίνες και πολλά άλλα. Ενώ τα πολύχρωμα μπαλόνια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ γέμισαν με χρώμα την πλατεία του Αμαρουσίου αλλά και με χαμόγελα τα πρόσωπα των μικρών φίλων του προγράμματος.

Στο χώρο βρισκόταν και η Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και υπεύθυνη του Διαιτολογικού γραφείου nutrimed Αμαρουσίου, Αμαλία Φιλίππου, που διένειμε μπουκαλάκια με νερό στους διψασμένους μικρούς ασκούμενους και συζητούσε με γονείς και περαστικούς για θέματα σχετικά με τη διατροφή των παιδιών, λύνοντας τις απορίες τους και δίνοντας πολύτιμες διατροφικές συμβουλές.

Τα επόμενα ραντεβού του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ για την προώθηση της ενότητας «Ενέργεια και Άσκηση στην ίδια Ζυγαριά» είναι στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι την Κυριακή 1η Ιουνίου με ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Κίνησης με θέμα «Παίζω απλά, όπως παλιά» ενώ το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στο Π. Φάληρο γιορτάζουμε το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς με πολύ παιχνίδι, γυμναστικές επιδείξεις και πολλές εκπλήξεις!

Οι τοπικές ομάδες επιλέγουν παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς, απευθύνονται στους τοπικούς συλλόγους που προσφέρουν πληθώρα επιλογών άσκησης μέσα στο δήμο για όλα τα γούστα και καλούν γονείς και παιδιά σε πλατείες, γήπεδα και άλλα κεντρικά σημεία για να διασκεδάσουν παρέα με το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ!

Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στο www.paideiatrofi.org και www.facebook.com/paideiatrofi.programme

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Ίδρυμα της Coca-Cola.


Γιορτή κίνησης ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στο Μαρούσι
 

Μικροί μαχητές Σαολίν ενάντια στην παιδική παχυσαρκία στο φεστιβάλ του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στην Κόρινθο
 
 

Μπαλαρίνες στο φεστιβάλ του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στην Κόρινθο