Υγεία, διατροφή & lifestyle

Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!

Πρωινό στην παραλία; Θρεπτικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους!

Εσείς στην ερώτηση «τι σημαίνουν για σας οι καλοκαιρινές διακοπές;» τι θα απαντούσατε; Αν και για τον καθένα μας οι διακοπές είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, για τους περισσότερους οι διακοπές έχουν 2 βασικά χαρακτηριστικά: 1) χαλαρώνουμε και βγαίνουμε από την καθημερινή μας ρουτίνα και 2) περνάμε ώρες στην παραλία απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα.

Εσείς στην ερώτηση «τι σημαίνουν για σας οι καλοκαιρινές διακοπές;» τι θα απαντούσατε; Αν και για τον καθένα μας οι διακοπές είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, για τους περισσότερους οι διακοπές έχουν 2 βασικά χαρακτηριστικά: 1) χαλαρώνουμε και βγαίνουμε από την καθημερινή μας ρουτίνα και 2) περνάμε ώρες στην παραλία απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Έτσι, λοιπόν, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο να ξυπνήσουμε λίγο πιο αργά και πάνω στη βιασύνη μας να προλάβουμε ένα καλό “spot” στην παραλία, να φύγουμε από το σπίτι ή το ξενοδοχείο νηστικοί, με αποτέλεσμα καταναλώσουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας στην ξαπλώστρα!

Πόσο εύκολο είναι, όμως, να καταναλώσουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό στην παραλία;

Όλα είναι εύκολα, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και λίγη οργάνωση! Πριν ξεκινήσετε, λοιπόν, για την παραλία, κοιτάζοντας τη λίστα με τα απαραίτητα, εκτός από μαγιώ, πετσέτες, αντηλιακά κλπ. σιγουρευτείτε ότι έχετε “τσεκάρει” και τα παρακάτω:

þτρόφιμα ολικής άλεσης, όπως μαύρο ψωμί, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη, κράκερς ολικής κλπ, που σας χαρίζουν ενέργεια και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μια εύκολη και πρακτική λύση που αγαπούν ο μεγάλοι αλλά και τα παιδιά είναι και οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη.

þφρέσκα φρούτα εποχής, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και ταυτόχρονα φροντίζουν για την ενυδάτωσή σας. Αν τα φρούτα σας φαίνονται δύσκολα στη μεταφορά, μπορείτε, ως εναλλακτική λύση, να επιλέξετε φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων.

þπηγές πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα κάποιο γιαούρτι ή τυρί χαμηλών λιπαρών. Φυσικά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να τα καταναλώσετε εγκαίρως για να αποφύγετε την αλλοίωσή τους λόγω ζέστης ή ιδανικά να τα μεταφέρετε σε ειδικό ψυγειάκι.

Βλέπετε, λοιπόν, πως ένα θρεπτικό πρωινό δίπλα στη θάλασσα δεν είναι ακατόρθωτο! Αφού αφήσετε λίγο χρόνο να περάσει (η ασφάλεια πάνω απ’ όλα!), είστε έτοιμοι για ατελείωτες βουτιές και ξέγνοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Καλές διακοπές!