Υγεία, διατροφή & lifestyle

Πρωινό λάθος #2. Πολύ λίγες φυτικές ίνες!

Πρωινό λάθος #2. Πολύ λίγες φυτικές ίνες!

Πόσες φορές δεν έχετε πάει στο σούπερ μάρκετ βιαστικά να πάρετε 2 πράγματα και όταν είστε μπροστά στα ράφια το χέρι πάει αμέσως στο λευκό ψωμί, τις λευκές φρυγανιές και τέλος πάντων γενικά σε προϊόντα με επεξεργασμένα δημητριακά;

 Πόσες φορές δεν έχετε πάει στο σούπερ μάρκετ βιαστικά να πάρετε 2 πράγματα και όταν είστε μπροστά στα ράφια το χέρι πάει αμέσως στο λευκό ψωμί, τις λευκές φρυγανιές και τέλος πάντων γενικά σε προϊόντα με επεξεργασμένα δημητριακά; Να θυμάστε όμως ότι… όποιος βιάζεται σκοντάφτει! Και αυτό συμβαίνει έντονα στο κομμάτι της διατροφής.
Τ
ο πρωινό είναι μια καλή ευκαιρία για να καλύψουμε μέρος από τις ανάγκες μας σε φυτικές ίνες, επιλέγοντας τρόφιμα ολικής άλεσης. Πρόκειται για προϊόντα όπως είναι το ψωμί, οι φρυγανιές, τα κριτσίνια, τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης και υπερέχουν σε θρεπτική αξία σε σχέση με τα αντίστοιχα επεξεργασμένα, όπως για παράδειγμα το λευκό ψωμί.

Πέρα από το γεγονός ότι τα τρόφιμα ολικής άλεσης θα σας κάνουν να νιώθετε περισσότερο χορτάτοι, με αυτό τον τρόπο εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, στοιχεία απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Έτσι, ξεκινώντας την ημέρα σας μ’ ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες παίρνετε τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με ενέργεια τη μέρα σας και ρυθμίζετε το αίσθημα της πείνας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σημείο – κλειδί για τον έλεγχο του βάρους.