Υγεία, διατροφή & lifestyle

Πρωινό λάθος #1. Όχι αρκετή πρωτεΐνη!

Πρωινό λάθος #1. Όχι αρκετή πρωτεΐνη!

Πολλοί άνθρωποι παραδέχονται ότι παραλείπουν το πρωινό τους και αυτό γιατί… «αν ξεκινήσω να τρώω από το πρωί τότε θέλω να τρώω όλη την ημέρα».

Πολλοί άνθρωποι παραδέχονται ότι παραλείπουν το πρωινό τους και αυτό γιατί… «αν ξεκινήσω να τρώω από το πρωί τότε θέλω να τρώω όλη την ημέρα». Σας φαίνεται οικείο; Και όμως όλοι οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά δεν αισθάνονται πιο πεινασμένοι επειδή έφαγαν πρωινό, αλλά γιατί έφαγαν το λάθος πρωινό! Πολλοί άνθρωποι έχουν πολλή διαστρεβλωμένη την εικόνα του ισορροπημένου πρωινού στο μυαλό τους. Γι’ αυτό ας ανακαλύψουμε τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται στο πρωινό:

Νο1. Δεν περιέχει αρκετή πρωτεΐνη
Για πολλούς ανθρώπους 2 φρυγανιές με μέλι ή φυσικός χυμός και φρούτα είναι το καθημερινό τους πρωινό. Φαίνεται μια καλή επιλογή, έτσι δεν είναι; Όλα τα παραπάνω τρόφιμα περιέχουν μόνο υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα επειδή πέπτονται πολύ γρήγορα, να πεινάτε και να οδηγείστε στο τσιμπολόγημα. Οι πρωτεΐνες πέπτονται πιο αργά από ό, τι οι υδατάνθρακες, έτσι χωρίς επαρκή ποσά πρωτεϊνών στο πρωινό σας γεύμα, θα είστε πεινασμένοι νωρίτερα παρά αργότερα. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% ή 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών μπορούν να συνοδέψουν εύκολα τα δημητριακά ολικής άλεσης ή τη granola που τρώτε για πρωινό καθώς σας δίνουν 8γρ. πρωτεϊνών.

Μάλιστα, επιλέγοντας το παραπάνω πρωινό έχετε επιπλέον οφέλη στον κορεσμός σας μέσα στην ημέρα καθώς η δύναμη των πρωτεϊνών ενισχύεται από τη δράση των φυτικών ινών, στις οποίες είναι πλούσια τα δημητριακά ολικής άλεσης, παρέχοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για να αισθάνεστε χορτασμένοι μέσα στην ημέρα.

Αντίστοιχα τι θα λέγατε να συνοδέψετε το χυμό ή το φρούτο σας με 1 αυγό ή/και 1 φέτα τυρί χαμηλή σε λιπαρά προκειμένου να προσλάβετε περισσότερη πρωτεΐνη;