Υγεία, διατροφή & lifestyle

Πρωινά του πεντάλεπτου: γρήγορες λύσεις για πολυάσχολους!

Πρωινά του πεντάλεπτου: γρήγορες λύσεις για πολυάσχολους!

To καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε δυναμικά στις επάλξεις της καθημερινότητας!
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσετε κάθε σας ημέρα με γεμάτες μπαταρίες και καλή διάθεση είναι ένα καλό πρωινό!

To καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε δυναμικά στις επάλξεις της καθημερινότητας!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσετε κάθε σας ημέρα με γεμάτες μπαταρίες και καλή διάθεση είναι ένα καλό πρωινό! Καταναλώνοντας ένα ισορροπημένο πρωινό, προσφέρετε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεστε για να φέρετε εις πέρας τις πρώτες δραστηριότητες της ημέρας, πνευματικές και σωματικές!

Στην πράξη, όμως, έχει φανεί πως το πρωινό γεύμα έχει ένα σημαντικό «εχθρό», που δεν είναι άλλος από το χρόνο! Στα περισσότερα σπίτια κάθε πρωί επικρατεί ένας μικρός πανικός: οι μεγάλοι να φύγουν για τη δουλειά, οι μικροί πρέπει να ετοιμαστούν για το σχολείο… Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που το πρωινό παραλείπεται ή περιορίζεται σε ένα καφέ ή ένα ποτήρι γάλα, που σίγουρα δεν είναι αρκετά.
Αν, λοιπόν, δε θέλετε να χάσετε το πρωινό σας αλλά ο χρόνος σας πιέζει, τα παρακάτω tips μπορούν να σας βοηθήσουν!

þΟργανωθείτε αποβραδίς, «στρώνοντας» το τραπέζι με ό,τι σας χρειάζεται για το πρωινό σας:
• μαχαιροπήρουνα
• πιάτα, μπολ, ποτήρια
• τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου, όπως φρυγανιές, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη, μέλι, μπανάνες κλπ.
Έτσι, το μόνο που σας μένει να κάνετε το πρωί για να ετοιμάσετε ένα πλήρες πρωινό είναι να συμπληρώσετε τα παραπάνω με ένα γαλακτοκομικό της αρεσκείας σας (π.χ. γάλα, γιαούρτι, τυρί) από το ψυγείο!

þΕπίσης μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό μείγμα ενέργειας με δημητριακά πρωινού ολικής που συνδυάζουν σιτάρι και βρώμη, θρυμματισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο, έτσι ώστε να μπορείτε να το απολαμβάνετε όποτε θέλετε μαζί με φρεσκοκομμένα φρούτα ή γάλα/ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

þΤις μέρες που δεν έχετε καθόλου χρόνο, μη στερηθείτε εντελώς το πρωινό. Αντ’ αυτού, προτιμήστε να φάτε κάτι στη διαδρομή ή μαζί με το πρωινό σας καφεδάκι στη δουλειά. Επιλέξτε θρεπτικά τρόφιμα που βολεύουν στη μεταφορά όπως μπάρες δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης με σιτάρι και βρώμη, ξηρούς καρπούς, φρούτα κλπ.