Υγεία, διατροφή & lifestyle

Γλυκό ή αλμυρό πρωινό;

Γλυκό ή αλμυρό πρωινό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Είτε ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που το πρωί επιλέγετε γλυκές γεύσεις όπως γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης ή ψωμί με μαργαρίνη και μέλι,

 Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Είτε ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που το πρωί επιλέγετε γλυκές γεύσεις όπως γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης ή ψωμί με μαργαρίνη και μέλι, ή αντίθετα θέλετε το πρωινό σας να αποτελείτε από αλμυρά τρόφιμα όπως τοστ ή ομελέτα, το σημαντικό είναι να διαλέγετε ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό που να καλύπτει τις ανάγκες σας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Ποια είναι όμως τα σημεία-κλειδιά γι’ αυτό;

1. Επιλέξτε τρόφιμα από τρεις τουλάχιστον διαφορετικές ομάδες τροφίμων. Ένα τρόφιμο από την ομάδα των αμυλούχων τροφίμων επιλέγοντας προϊόντα ολικής άλεσης (δημητριακά ολικής άλεσης, ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης), ένα γαλακτοκομικό (γάλα, γιαούρτι, τυρί) και ένα φρούτο ή φυσικό χυμό.

2. Βάλτε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας από το πρωί, επιλέγοντας ψωμί ολικής άλεσης, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης στη θέση του παραδοσιακού λευκού ψωμιού και των κορν-φλεικς.

3. Καλύψτε τουλάχιστον μία από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που συστήνεται να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα, επιλέγοντας κάποιο φρούτο ή μια φρουτοσαλάτα μαζί με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και δημητριακά ολικής άλεσης ή ένα φυσικό χυμό, ώστε να εξασφαλίσετε ένα μέρος των βιταμινών που χρειαζόμαστε καθημερινά.