Υγεία, διατροφή & lifestyle

Φυτικές ίνες… με τις υγείες σας!

Φυτικές ίνες… με τις υγείες σας!

Με την υγεία της οικογένειας να κατακτά την κορυφή της ατζέντας σας, η φροντίδα του καθημερινού τραπεζιού αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Και εδώ έγκειται ο ρόλος των φυτικών ινών.Οι φυτικές ίνες διαδραματίζουν σημαντικούς ρόλους στο σώμα μας, από τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου, έως τη συμβολή στη μείωση της χοληστερόλης του αίματος και τη διατήρηση του βάρους όλης της οικογένειας μέσα σε υγιή όρια.

Βάλτε τες στα γεύματά σας αποτελεσματικά!
1. Καταναλώστε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους, καθώς αυτή περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών των τροφίμων αυτών.
2. Εξοικειωθείτε οικογενειακώς με τα ολικής άλεσης προϊόντα από νωρίς! Παρέχετε στο σπίτι ψωμί «μαύρο» ή αλλιώς ολικής άλεσης αντί για λευκό, δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης αντί για επεξεργασμένα, φρυγανιές ολικής άλεσης αντί για λευκές ώστε να γίνουν σιγά σιγά η Νο1 επιλογή μικρών και μεγάλων.
3. Αν οι μικροί της οικογένειας ζητήσουν ζυμαρικά για φαγητό, χρησιμοποιήστε ολικής άλεσης όπως μακαρόνια ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, αλλά και άλλα δημητριακά ολικής άλεσης όπως το πλιγούρι.
4. Βάλτε στο εβδομαδιαίο σας μενού τα όσπρια, όπως φακές, φασόλια και ρεβίθια, ως μέρος του κύριου γεύματος 2-3 φορές την εβδομάδα.

Θυμηθείτε…
Ένας καλός τρόπος για να κάνουν τα παιδιά τις φυτικές ίνες μέρος της καθημερινής τους διατροφής είναι να συμμετέχουν στην προετοιμασία των σνακ συμπεριλαμβάνοντας ωμά λαχανικά, φρούτα ή/και μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αναθέστε τους να κόψουν τα λαχανικά σε ωραία σχήματα ή/και να φτιάξουν το brunchbox τους για το σχολείο, κάτι που θα τα προσελκύσει πιο πολύ ώστε να το καταναλώσουν!