Τα νέα της αγοράς

Οι επαγγελματίες του καφέ ταξίδεψαν στις φυτείες του Nescafé στο Μεξικό

Οι επαγγελματίες του καφέ ταξίδεψαν στις φυτείες του Nescafé στο Μεξικό

Για πρώτη φορά, ο Nescafé οργάνωσε ένα αξέχαστο ταξίδι για

Για πρώτη φορά, ο Nescafé, θέλοντας να μοιραστεί με τους ειδικούς του καφέ την αληθινή εμπειρία της συγκομιδής του, οργάνωσε ένα αξέχαστο ταξίδι για 6 baristi/επαγγελματίες του καφέ με τη συνοδεία ειδικών από τη Nestlé Ελλάς στις φυτείες του στο Μεξικό, εκεί όπου με φυσικούς και παραδοσιακούς τρόπους, συλλέγονται κόκκο-κόκκο οι μοναδικές ποικιλίες του, Arabica και Robusta, για να προκύψει ένα 100% φυσικό προϊόν με ιδανική γεύση.

«Είχα μάθει πολλά για τη συλλογή καφέ σε σεμινάρια. Το ότι μάζεψα όμως τους καρπούς με τα ίδια μου τα χέρια είναι ανεκτίμητο» επεσήμανε ο Γιάννης Δρυμώνας, Training Manager Everest ή ακόμα, όπως τόνισε ο Μιχάλης Τούλος, Barista του Hug Café «Το ταξίδι στο Μεξικό μας δίδαξε πολλά: τη φυσικότητα της διαδικασίας συλλογής, το μόχθο των αγροτών, τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της Nestlé. Αυτό όμως που με συγκίνησε περισσότερο είναι το Nescafé plan, το πρόγραμμα που φροντίζει για την καλύτερη διαβίωση των αγροτών που εργάζονται στις φυτείες».

Η Κική Ζαρωτιάδου, Beverages Manager της Nestlé Professional, μας μίλησε για την εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα στο ταξίδι:

«Ήταν μεγάλη μας χαρά που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους επαγγελματίες του καφέ μια τέτοια εμπειρία. Το 2010, η Nestlé εγκαινίασε στο Μεξικό το Nescafé Plan, μια επένδυση ύψους 350 εκ. ελβετικών φράγκων που προσφέρει στους αγρότες 220 εκ. φυτάρια καφέ υψηλής απόδοσης, τεχνογνωσία για τη βελτίωση της σοδειάς και συμβουλές για οργανική και βιολογική καλλιέργεια. Ήταν σπουδαίο να το βλέπουμε αυτό στην πράξη: οι αγρότες μας, περήφανοι που ανήκουν στην οικογένεια της Nestlé, δεν έπαυαν να εξηγούν την περίπλοκη τέχνη και τον κόπο που απαιτείται για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που μας προσφέρουν».

Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι που διοργάνωσε ο Nescafé ενθουσίασε τους ταξιδιώτες, οι οποίοι επέστρεψαν με πολύ περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες και σίγουρα με πολύ περισσότερη αγάπη για το επάγγελμά τους και την ενασχόλησή τους με τον αγαπημένο μας καφέ Nescafé».