Τα νέα της αγοράς

Εργοστάσιο Οινόφυτων & παραγωγή ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

Εργοστάσιο Οινόφυτων & παραγωγή ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

Από το 1974 λειτουργεί στα Οινόφυτα ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, εξειδικευμένο στην παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδη Παπαγάλου.

Από το 1974 λειτουργεί στα Οινόφυτα ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, εξειδικευμένο στην παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδη Παπαγάλου.

Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η Nestlé Ελλάς Α.Ε. διασφαλίζει την ποιότητα του ελληνικού καφέ που απολαμβάνουμε καθημερινά σε κάθε παραγωγικό στάδιο ξεχωριστά, με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να καλύπτει απόλυτα τις προτιμήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών από εμάς.

Οι διαιτολόγοι της nutrimed επισκέφτηκαν το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και είδαν από κοντά όλη την παραγωγική διαδικασία του αγαπημένου μας καφέ!

Πάρτε και εσείς μια ιδέα σαν να ήσασταν μαζί μας…

H διαδρομή του καφέ από τον καρπό στο φλιτζάνι μας

Η ιστορία του ελληνικού καφέ είναι γεμάτη εικόνες και μυρωδιές τόσο αυθεντικές όσο και η ίδια η φύση. Όπως μάθαμε κατά την ξενάγησή μας στο εργοστάσιο, σχεδόν σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, ο ελληνικός καφές ακολουθεί την ίδια διαδρομή όπως όλοι οι τύποι καφέδων, δηλαδή την καλλιέργεια στις φυτείες, τη συλλογή καρπών, την αποξήρανση πράσινων κόκκων καφέ, τη μείξη κόκκων καφέ για την δημιουργία του κατάλληλου χαρμανιού και το καβούρδισμα. Ο ελληνικός καφές ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ για να φτάσει στο φλιτζάνι χρειάζεται τις σωστές αναλογίες και τις κατάλληλες ποικιλίες καφέ υψηλής ποιότητας που θα δώσουν το σωστό χαρμάνι. Αυτό είναι τελικά και το «μεγάλο μυστικό» του ελληνικού καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, που τον έχει κάνει αγαπητό σε όλους τους Έλληνες και έχει συνδεθεί με τις ιστορικές και προσωπικές τους αναμνήσεις.

Η ξενάγηση στο ταξίδι του καφέ από τον καρπό στο φλιτζάνι μας, έγινε από τον κ. Πασχάλη Καστανάς, Δ/ντη Καινοτομίας & Νέων Προϊόντων, της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανά, το εργοστάσιο παραλαμβάνει τους κόκκους καφέ από τις ποικιλίες Arabica και Robusta από εγκεκριμένους προμηθευτές, αξιοποιώντας την πολυετή και παγκόσμια εμπειρία της Nestlé. Έπειτα, ακολουθεί το καβούρδισμα, το οποίο γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί από αυτό εξαρτώνται τα τελικά χαρακτηριστικά του καφέ στο φλιτζάνι. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η αποθήκευσή του σε ειδικά σιλό, για να εξισορροπήσει την υγρασία και να αποκτήσει την κατάλληλη σκληρότητα ούτως ώστε να αλεστεί σωστά. Ο καφές αλέθεται ομοιόμορφα διατηρώντας με εκσυγχρονισμένες μεθόδους σταθερή τη θερμοκρασία του ώστε να εξασφαλιστεί το μοναδικό άρωμά του. Τέλος, ο αλεσμένος καφές συσκευάζεται άμεσα υπό ελεγχόμενες διαδικασίες που διασφαλίζουν τoν καφέ από την ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τις εξωτερικές οσμές.

Με αυτόν τον τρόπο, ο καφές φτάνει στα χέρια μας παραμένοντας φρέσκος με τη γεύση και το άρωμα που όλοι ξέρουμε και περιμένουμε να απολαύσουμε όταν ανοίγουμε μία συσκευασία ελληνικού καφέ ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ.

Γιατί διαφέρει;

Ο τρόπος παρασκευής του ελληνικού καφέ κρατά τις ρίζες του από πολύ παλιά ενώ η διάδοσή του φαίνεται να ξεκινά από την Μέση Ανατολή. Κύριο χαρακτηριστικό του ελληνικού καφέ είναι ότι όλα τα συστατικά του διηθούνται την στιγμή της παρασκευής του στο μπρίκι μας. Κι αυτό επιτυγχάνεται χάρις την λεπτότητα της άλεσής του (λεπτός σαν πούδρα), που για να επιτευχθεί χρειάζονται ειδικοί και πολύ υψηλού κόστους μύλοι. Τέλος, το ελαφρύ καβούρδισμα που υφίσταται ο Ελληνικός καφές σε σχέση με τους άλλους καφέδες και ειδικά με τον Espresso, είναι ίσως και ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό στη γεύση και το άρωμά του.

Ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

Η επίσκεψή μας συνεχίστηκε με ένα ‘ταξίδι’ στις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ από τον κ.Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, διαιτολόγο – διατροφολόγο, καθώς και από τον κ. Γεράσιμο Σιάσο, Καθηγητή της Α’ καρδιολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου. Σύμφωνα και με τους ομιλητές, ο ελληνικός καφές δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα ρόφημα που μας προσφέρει απόλαυση. Επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων ετών αναδεικνύουν συνεχώς τη συμβολή του στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας μας. Ο ελληνικός καφές χάρη στην περιεκτικότητά του σε καφεΐνη μας προσφέρει την απαιτούμενη τόνωση για να συνεχίσουμε πιο αποτελεσματικά την, εξαντλητική μερικές φορές καθημερινότητά μας, ενώ όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες φαίνεται να μειώνει το αίσθημα κόπωσης και να βελτιώνει τη μνήμη και την προσοχή. Συν τοις άλλοις, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά όπως είναι οι πολυφαινόλες, έχει συνδεθεί με καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία, με ενίσχυση της μνήμης, με αντιυπερτασική δράση, με μακροζωία αλλά ακόμα και με απώλεια βάρους.

Ο ελληνικός καφές, λοιπόν, μπορεί να μας δώσει τη «σπίθα» για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα μας, και να μας προσφέρει τόνωση μετά την μεσημεριανή ξεκούραση αλλά και ένα ιδανικό σκηνικό για φιλική κουβεντούλα.

Υπάρχουν 46 τρόποι για να απολαύσει κανείς τον ελληνικό καφέ. Βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει…