Συνταγές

Σαλάτα Αμβροσία

Σαλάτα Αμβροσία

Αρκετοί γνωρίζουν για τη μεγάλη θρεπτική αξία των φρούτων, λίγοι όμως καταφέρνουν να τα εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Η συγκεκριμένη συνταγή, λοιπόν, αποτελεί μία γευστική ιδέα για να καθιερώσετε τη φρουτοσαλάτα σαν απογευματινό σνακ. Τόσο ο ανανάς όσο και τα ακτινίδια και οι φράουλες αποτελούν άριστες πηγές βιταμίνης C. Ο συνδυασμός των φρούτων με το γιαούρτι πέρα από τις βιταμίνες και το σβέστιο που θα σας παρέχει, θα αποτελέσει και μία λύση για αυτούς που ψάχνουν το απόγευμα να καταναλώσουν κάτι γλυκό αλλά… ‘υγιεινό’. Η συγκεκριμένη φρουτοσαλάτα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη C, αποτελεί και εξαιρετική επιλογή σνακ μετά από ένα μεσημεριανό γευμα που περιέχει σίδηρο όπως είναι οι φακές.


Υλικά

1 μικρό φρέσκο ανανά καθαρισμένο
6 βερίκοκα κομμένα σε κομματάκια (ιδανικά θα ήθελε μανταρίανια που αν θέλεις μπορείς να βρεις σε κονσέρβα)
300 γρ. φράουλες καθαρισμένες
2 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες κατά μήκος
3/4 του φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
Στραγγιστό γιαούρτι
Φρέσκα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Κόψε τον ανανά σε μικρά κομματάκια και βάλε σε ένα μπολ.

Πρόσθεσε τα βερίκοκα, τις φράουλες, το ακτινίδιο και την καρύδα και ανακάτεψε ελαφρά

Μοίρασε σε μπολάκια και από πάνω βάλε το γιαούρτι. Γάρνιρε με φύλλα μέντας

Συνταγή για 4 μερίδες, έτοιμο σε 20 λεπτά


Πηγή: tlife.gr


Διατροφικό σχόλιο: 
Αρκετοί γνωρίζουν για τη μεγάλη θρεπτική αξία των φρούτων, λίγοι όμως καταφέρνουν να τα εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Η συγκεκριμένη συνταγή, λοιπόν, αποτελεί μία γευστική ιδέα για να καθιερώσετε τη φρουτοσαλάτα σαν απογευματινό σνακ. Τόσο ο ανανάς όσο και τα ακτινίδια και οι φράουλες αποτελούν άριστες πηγές βιταμίνης C. Ο συνδυασμός των φρούτων με το γιαούρτι πέρα από τις βιταμίνες και το σβέστιο που θα σας παρέχει, θα αποτελέσει και μία λύση για αυτούς που ψάχνουν το απόγευμα να καταναλώσουν κάτι γλυκό αλλά… ‘υγιεινό’. Η συγκεκριμένη φρουτοσαλάτα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη C, αποτελεί και εξαιρετική επιλογή σνακ μετά από ένα μεσημεριανό γευμα που περιέχει σίδηρο όπως είναι οι φακές.