Συνταγές

Πρωινά γεύματα διακοπών και τι να προτιμήσετε

Πρωινά γεύματα διακοπών και τι να προτιμήσετε

Ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου κι αν μείνετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών, σίγουρα θα έρθετε αντιμέτωποι

Ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου κι αν μείνετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών, σίγουρα θα έρθετε αντιμέτωποι με αρκετά διαφορετικού τύπου πρωινά γεύματα.

Έτσι, ανάμεσα στις λιγότερο ή περισσότερο πλούσιες συνθέσεις που προσφέρονται μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά τρόφιμα. Κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές, μπορείτε να πάρετε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό που θα γεμίσει τις «μπαταρίες» σας και θα σας κρατήσει χορτάτους.

Με ποια τρόφιμα μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι;


Καταναλώστε με μέτρο..

Μία από τις μεγαλύτερες «παγίδες» των καλοκαιρινών πρωινών που σερβίρονται στα ξενοδοχεία είναι ότι πολλά από τα τρόφιμα που περιέχουν όπως για παράδειγμα οι πίτες, τα κρουασάν, τα κέικ και τα διάφορα γλυκίσματα, είναι πλούσια σε λιπαρά, ιδιαίτερα σε κορεσμένα και αποδίδουν αρκετές θερμίδες. Για το λόγο αυτό φροντίστε να καταναλώσετε τα παραπάνω τρόφιμα σε μικρή ποσότητα, ώστε να τα απολαύσετε μεν αλλά με μέτρο.

«Έξυπνο» πρωινό..

..για εσάς: ένα φλιτζάνι καφές, ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι, ένα φρέσκο φρούτο επιλογής σας ή χυμός και 1-2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως) με μαργαρίνη, μέλι/μαρμελάδα, ή με τυρί και γαλοπούλα, ή εναλλακτικά ένα μπολ με δημητριακά πρωινού αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πρωινό. Αν το πρόγραμμά σας στις διακοπές διαφοροποιείται ώστε να τρώτε ένα κύριο γεύμα μέσα στην ημέρα τις απογευματινές ώρες, περνώντας τις μεσημεριανές ώρες στην παραλία, τότε ίσως θα χρειαστείτε ένα πιο γερό πρωινό, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να πάρετε ένα ενισχυμένο πρωινό που να περιλαμβάνει:

– ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι με λίγα δημητριακά,
– 1 αυγό ή ένα μικρό κομμάτι ομελέτα
– 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
– τυρί ή/ και γαλοπούλα
– ένα μικρό κομμάτι κέικ ή ένα μικρό κρουασανάκι
– φρούτα ή χυμό

..για τα παιδιά: τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα πλούσιο πρωινό, που θα τους δίνει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, με τις ανάγκες και τις επιλογές φυσικά να διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία τους. Ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι είναι απαραίτητο, μαζί με ψωμί με τυρί ή αυγό βραστό. Για ένα ολοκληρωμένο πρωινό συνοδέψτε με ένα ποτήρι χυμό ή ένα φρούτο, που θα τους δώσει φυτικές ίνες και βιταμίνες. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών τα παιδιά παίζουν, κολυμπούν και είναι πολύ δραστήρια, μπορούν να απολαύσουν στο πρωινό τους ένα μικρό κομμάτι κέικ ή ένα κρουασανάκι, ή να φάνε 1 φέτα ψωμί με μαργαρίνη, μέλι ή μαρμελάδα.