Συνεντεύξεις - Μας είπαν

Ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας στο 8ο Συνέδριο Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου

Ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας στο 8ο Συνέδριο Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου

Ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε σχέση με την Πρακτική Άσκηση των Διαιτολόγων στην Ελλάδα στα πλαίσια του…

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων – και Γενικός Διευθυντής της nutrimed–Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας στα πλαίσια του 8ου Συνεδρίου των Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε σχέση με την Πρακτική Άσκηση των Διαιτολόγων στην Ελλάδα. 

Η ομιλία συνδέθηκε με τις προοπτικές του επαγγέλματος στην Ευρώπη ενόψει του 2020, από την Πρόεδρο του EFAD Καθηγήτρια AnnedeLooy, και την παρουσίαση του νέου προγράμματος Πρακτικής Άσκησης για τους Διαιτολόγους στην Κύπρο, που έγινε από την Πρόεδρο του ΣιΔιΚυ Δρ. Ελένη Ανδρέου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 


 
Ο Δρ. Ρίσβας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της μελέτης του Πανευρωπαϊκού Δικτύου DIETS για τα κριτήρια της Πρακτικής Άσκησης των Διαιτολόγων ανά την Ευρώπη και κατέδειξε την υψηλή ποιότητα της Πρακτικής Άσκησης των Διαιτολόγων στην Ελλάδα. Για το μέλλον τόνισε ότι τόσο για ουσιαστικούς λόγους, διεύρυνσης των επαγγελματικών οριζόντων των νέων Διαιτολόγων, όσο και για πρακτικούς λόγους, εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών αναγκών του αυξανόμενου αριθμού των φοιτητών στην Ελλάδα, χρειάζεται η Πρακτική Άσκηση να περιλαμβάνει τόσο τον Κλινικό όσο και τον χώρο της Δημόσιας Υγείας, της Βιομηχανίας και των Διαιτολογικών Γραφείων, ώστε οι νέοι διαιτολόγοι να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ως μέντορες του παλαιότερους συναδέλφους και γιατί όχι – όπως κατέληξε – να γίνουν πολύ καλύτεροι επιστήμονες και επαγγελματίες.