Συνεντεύξεις - Μας είπαν

Μη χάσετε αυτή την εβδομάδα…

Μη χάσετε αυτή την εβδομάδα…

Διαιτολόγοι της nutrimed, tweetάρουν για εσάς!

Το nutrimed.gr αυτή την εβδομάδα έχει εξασφαλίσει για εσάς τη ζωντανή κάλυψη του 11ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Διατροφής που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 26-29 Οκτωβρίου. Από την Τετάρτη 26/10 και κάθε μέρα θα προβάλλονται σε κεντρικό άρθρο του nutrimed.gr νέα και σχολιασμοί πάνω σε θέματα, ομιλίες, παρουσιάσεις και νεότερα επιστημονικά δεδομένα του συνεδρίου.

Η αναμετάδοση των νέων θα γίνεται με τη βοήθεια και τη χρήση του twitter. Οι ανταποκριτές – διαιτολόγοι της nutrimed, θα μας ενημερώνουν με νέα tweets τα οποία θα προβάλλονται σε ειδική πλατφόρμα στο κεντρικό άρθρο της κατηγορίας Μη χάσετε του nutrimed.gr.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, στο nutrimed.gr θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες της κάθε ημέρας μέσω άρθρων.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα θέματα που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι νεότερα δεδομένα που αφορούν στη διατροφή και το ανοσοποιητικό, το γαστρεντερικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα, ομιλίες με θέμα το ρόλο των πιο σύγχρονων και πολλά υποσχόμενων συστατικών της διατροφής όπως τα αντιοξειδωτικά και τα ω-3 λιπαρά, αλλά και τη σημασία της ενυδάτωσης στην καθημερινότητά μας. Θα συζητηθούν θέματα όπως η παιδική και ενήλικη παχυσαρκία και μέθοδοι ελέγχου βάρους και ο ρόλος των light τροφίμων στον έλεγχο βάρους, προγράμματα αγωγής υγείας σε παιδιά και εφήβους ενώ θα γίνουν και συζητήσεις γύρω από τη θέσπιση και την ηγεσία θεσμών που αφορούν στη διατροφή στην ΕΕ. Η σχέση οικονομικής κρίσης και διατροφής σε αναπτυσσόμενες χώρες καθώς και η σχέση της οικολογίας και της διατροφής αποτελούν από τα πιο σύγχρονα θέματα που επίσης αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αν και η επίσημη έναρξη του συνέδριου είναι την Τετάρτη στις 26 Οκτωβρίου, το nutrimed.gr έχει φροντίσει να μεταφέρει νεότερα και από τα προκαταρκτικά σεμινάρια του συνεδρίου, νωρίτερα…
 

Αρκεί να συντονιστείτε στο nutrimed.gr και στο κεντρικό άρθρο της κατηγορίας Μη χάσετε!

Αναζητήστε και ακολουθήστε τους ανταποκριτές και συνεργάτες της ομάδας nutrimed
Βασιλική Πυρογιάννη @vpirogianni
Γρηγόρης Ρίσβας @grigorisrisvas
Nutrimed.gr @nutrimed_gr
Μαργαρίτα Οκτωράτου @margoctoratou