Στο nutrimed.gr γράφουν...

Πυρογιάννη Θεοδώρα – Μαρία

Nutrimed Blog

Πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός

Η Θεοδώρα Μαρία Πυρογιάννη είναι αρχιτέκτων μηχανικός πτυχιούχος του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου απεφοίτησε το 2011. µετά από την ολοκλήρωση του προγράµµατος σπουδών και την παρουσίαση της ∆ιπλωµατικής Εργασίας µε θέµα «Μετασκευή της σιταποθήκης (Σιλο) και αναδιαμόρφωση της εμπορικής προβλήτας του λιμανιού του Βόλου».

Έχει συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο ECOWEEK στην Αθήνα το 2009, οπού μαζί με τη βοήθεια διάσημων αρχιτεκτόνων, επιχείρησε να δώσει προτάσεις για το αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου με βάση την οικολογία, την τοπικότητα, την κοινότητα και την αειφορία. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στις αποτυπώσεις των βιομηχανικών κτιρίων του Βόλου, για το βιβλίο «Τα βιομηχανικά κτίρια του Βόλου», το οποίο εκδόθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το 2008 παρακολούθησε ένα εξάμηνο στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου, σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus) και στην συνθετική εργασία του εξαμήνου με θέμα το σχεδιασμό της Expo 2015 του Μιλάνο βαθμολογήθηκε με 30/30. Το καλοκαίρι του 2011, κέρδισε στο διαγωνισμό SDA Bocconi Business Idea Competition 2011 καταθέτοντας πρόταση για δημιουργία ενός νέου urban style fashion brand, και παρακολούθησε το σεμινάριο επιχειρηματικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο.

Ακολουθήστε την Θεοδώρα στο Twitter @dodocaviar για να μένετε ενημερωμένοι για νέα στην αρχιτεκτονική, τη μόδα και την τέχνη.