Στο nutrimed.gr γράφουν...

Παπαβασιλείου Κλαίρη

Παπαβασιλείου Κλαίρη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γραφείο nutrimed Ν. Ηρακλείου

Η Κλαίρη (Κλεοπάτρα) Παπαβασιλείου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος «Διατροφή και Διαιτολογία» του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία» ,όπου παρακολούθησε και αντιμετώπισε διαιτολογικά, μεγάλο αριθμό κλινικών περιστατικών. Συμμετείχε ενεργά στην Μονάδα Αποκατάστασης Ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, με εβδομαδιαία διαιτολογική παρέμβαση και ομιλίες.

Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά σε επαγγελματίες αθλητές ποδοσφαίρου», όπου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ομάδων Β΄ και Γ΄ εθνικής κατηγορίας. To 2015 ολοκλήρωσε με Άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην «Διατροφή του Ανθρώπου, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές».

Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας, το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και το θέμα της εργασίας ήταν: «Διερεύνηση της επίδρασης των λιπιδίων των τροφίμων στις ανάγκες ταχείας ινσουλίνης για κάλυψη του γεύματος σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1», όπου αναμένεται και η δημοσίευση της σε επιστημονικό περιοδικό.

Το Μάρτιο του 2015 παρουσιάστηκε η πτυχιακή της μελέτη ως αναρτημένη ανακοίνωση στο 14ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Αθήνα και το Νοέμβριο του 2015 παρουσίασε την εργασία της στις προφορικές ανακοινώσεις του 13ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων,επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων που σχετίζονται με τη διατροφή και είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Η συνεργασία της με την Nutrimed ξεκίνησε το 2009 και απο τον Οκτώβριο του 2010 λειτουργεί το διαιτολογικό της γραφείο στο Νέο Ηράκλειο, Αττικής, όπου παρακολουθεί περιστατικά απώλεια βάρους, διατήρησης βάρους, διαχείρισης βάρους παιδιών και εφήβων, κλινικής διατροφής, αθλητικής διατροφής, εγκυμοσύνη και θηλασμός κ.τ.λ..