Στο nutrimed.gr γράφουν...

Μπασιούκα Έρη

Μπασιούκα Έρη

Η Έρη Μπασιούκα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και εξειδικεύτηκε στη σωματική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Aνάλυσης του χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο συντονισμό ομάδων σχολών γονέων στον πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων συμμετέχοντας ενεργά στη διεξαγωγή ερευνών και σε πρόγραμμα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία καθώς και σε διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως το κέντρο υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών «Γραμμή SOS δίπλα σου», στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιού και οικογένειας «ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», στο σωματείο νευρομυικών παθήσεων «ΜDA Hellas» και στο Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπαίας «Βίλχελμ Ράιχ».

Από το 2001 εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, γονείς και παιδιά. Επίσης συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας, βιωματικά σεμινάρια και σχολές γονέων σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η προσέγγιση που χρησιμοποιεί είναι η σωματική ψυχοθεραπεία που επιτρέπει στον άνθρωπο την βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό του και το σώμα του. Μέσα από μια σειρά από τεχνικές όπως είναι οι ασκήσεις αναπνοής, οι ασκήσεις ξεμπλοκαρίσματος των χρόνιων συσπάσεων από το άγχος, η οδηγημένη φαντασία, οι τεχνικές χαλάρωσης, η ανάπτυξη της θετικής σκέψης και στάσης σε συνδυασμό με τη συντονισμένη-επιστημονική συζήτηση βοηθά τον σύγχρονο άνθρωπο να βρει την ισορροπία του και να ζήσει ποιοτικά.

Αρθρογραφεί συστηματικά σε επιστημονικά περιοδικά για θέματα που αφορούν τόσο τη σχέση γονιών και παιδιών όσο και για θέματα που αφορούν τον άνθρωπο σήμερα. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών γονέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΕΑΒΡ).