Στο nutrimed.gr γράφουν...

Μαργαρίτα Οκτωράτου

Nutrimed Blog

Μαργαρίτα Οκτωράτου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

H Μαργαρίτα Οκτωράτου είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών με κλινική εμπειρία στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Τζάνειο, Σισμανόγλειο και Γ. Γεννηματάς.

Έχει μετεκπαιδευτεί στις τεχνικές Τροποποίησης της Διατροφικής Συμπεριφοράς και τη Συνέντευξη Κινητοποίησης οι οποίες βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά τους απέναντι στο φαγητό. Έχει ολοκληρώσει πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων, μεταξύ των οποίων το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών "Η Αθηροθρομβωτική Νόσος" της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου. Είναι μέλος έγκριτων επιστημονικών συλλόγων (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων, Ελληνική Εταιρεία Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης, Εταιρεία Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας κλπ). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάστηκε στην αιτιολογική σχέση μεταξύ διατροφικών παραγόντων και ιδιοπαθών φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα και νόσος Crohn) και παρουσιάστηκε σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Έχει διατελέσει ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επί σειρά ετών υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Υπεύθυνη Διαιτολόγος στο Ιατρείο Προληπτικής Ιατρικής των Δημοτικών Ιατρείων της Αγίας Παρασκευής και Επιστημονική Σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων και ποτών. Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα παρέχοντας σύγχρονη και αξιόπιστη επιστημονική πληροφόρηση για θέματα που αφορούν στη διατροφή και τη σωματική και νοητική υγεία και ευεξία. Στο γραφείο της στην Αγία Παρασκευή επικεντρώνεται στη διαιτητική αντιμετώπιση νοσημάτων αλλά και τη συμβουλευτική, την καθοδήγηση και την κινητοποίηση ατόμων που επιθυμούν να ελέγξουν το βάρος τους και να βελτιώσουν τη διατροφή και την υγεία τους.

Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Πλατεία Αγίας Παρασκευής
Τηλ.: 211-4014149
Κιν.: 6948-890982