Στο nutrimed.gr γράφουν...

Μαντίκας Νικόλαος

Μαντίκας Νικόλαος

Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Μαντίκας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

 
Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Νικόλαος Μαντίκας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Bachelor (BSc with Honours in Dietetics) του Queen Margaret University του Εδιμβούργου (Σκωτία) και κάτοχος Master (MBA) από το University of Kentucky της Αμερικής.

Η πρακτική του άσκηση έλαβε χώρα σε δύο από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ και Αττικό) δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να αντιμετωπίσει διατροφικά μεγάλο αριθμό κλινικών περιστατικών.

Η πτυχιακή του εργασία είχε θέμα «Επίδραση τροφίμων με υψηλό και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη στο σάκχαρο των ενηλίκων και πιθανές συσχετίσεις με ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά»

Έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και σεμινάρια με διατροφικό ενδιαφέρον ενώ έχει υπάρξει ομιλητής σε πολλές ημερίδες διαφόρων επιστημονικών φορέων με θέματα όπως:

• Κρητική Διατροφή,
• Διατροφικές συνήθειες εφήβων,
• Διατροφική αντιμετώπιση ασθενών με κάκωση νωτιαίου μυελού.

Αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό και περιοδικό τύπο για την βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς και παράλληλα συμμετέχει ως συνεργάτης, σε θέματα διατροφής σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές..

Η συνεργασία του με την Nutrimed ξεκίνησε από τις αρχές του 2017 όπου διατηρεί το προσωπικό του διαιτολογικό γραφείο.