Στο nutrimed.gr γράφουν...

Κοντεκάκης Νίκος, Σεφ

Κοντεκάκης Νίκος, Σεφ

 O κύριος Κοντεκάκης Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε την τέχνη της μαγειρικής στην Ιταλία, στο "ALMA Scuola Internazionale di Cucina Italiana" με εξειδίκευση στην ιταλική κουζίνα.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξης και της εκπαιδευτικής του επιμόρφωσης και κατάρτισης, παρακολούθησε σεμινάρια σε θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP), Οινολογίας, Αρχών Τροφίμων και Ποτών καθώς και σεμινάρια σχετικά με την ιστορία της κουζίνας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ιταλικών προϊόντων διατροφής.

Τέλος παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα σχεδόν και σε συνέχεια των επαγγελματικών σπουδών του έχει εργαστεί ως μάγειρας σε εστιατόριο με Παραδοσιακή Κουζίνα της Τοσκάνης (Trattoria Bell Mi Colle (Colle Val d’ Elsa, Σιέννα)), στη Δημιουργική Κουζίνα («Arnolfo» Ristorante) και στο εστιατόριο Ristorante «Enocrazia» (Μιλάνο), ενώ έχει διακριθεί και σε διάφορους εγκεκριμένους διαγωνισμούς μαγειρικής