Στο nutrimed.gr γράφουν...

Κονδάκη Κατερίνα, MSc

Κονδάκη Κατερίνα, MSc

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γραφείο nutrimed Πειραιά

Γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά το 1995. Ανέπτυξε έντονη αθλητική δράση και υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στους αγώνες ταχύτητας και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Καλλιτεχνικό πατινάζ την τετραετία 1990-1993, Βαλκανιονίκης το 1991 και προκριθείς στη ”Χειμερινή Ολυμπιάδα νεανίδων” το 1992 στην Αόστα της Ιταλίας αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στη Κορέα το 1993 με τελική κατάταξη την 35η θέση. Το 1994 κατακτώντας τη 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πέφτει η αυλαία της αθλητικής της καριέρας. Η απόφασή της για την ενασχόληση με την σωματική άσκηση και τη διατροφή ήταν οριστική. Το 1996 εισήχθη με εισαγωγικές εξετάσεις στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Από το 2000 είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, με ειδικότητα στην ‘‘Ευρωστία κ Υγεία’’. Το 2003 απέκτησε το 1ο Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στο Αθλητικό Μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2005 απέκτησε το 2ο Μεταπτυχιακό της δίπλωμα αυτή τη φορά στη Διατροφή για τη Δημόσια Υγεία, του τμήματος επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Το 2011 Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Κρήτης του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής. Σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος της Ιατρικής του πανεπιστημίου GENT με ερευνητικό πεδίο το ρόλο της διατροφής, της φυσικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης στους δείκτες παχυσαρκίας και της ινσουλινο-αντίστασης σε δείγμα Ευρωπαίων εφήβων .

Ένθερμος υποστηρικτής της προαγωγής και αγωγής της Δημόσιας υγείας έχει συμμετάσχει στη συγγραφή – εκπόνηση του εκπαιδευτικού υλικού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στις θεματικές ενότητες «Διατροφή – Διατροφικές Συνήθειες» και «Υγεία – Σωματική Άσκηση», που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και περιλαμβάνει βιβλίο μαθητή και βιβλίο δασκάλου για την ηλικιακή ομάδα 9-12 ετών. Από το 2003 είναι Εθνικός κριτής Καλλιτεχνικού Πατινάζ, ενώ από το 2005 Διεθνής Κριτής Καλλιτεχνικού Πατινάζ, διαπιστευμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Πατινάζ – ISU. Μέλος του Βρετανικού συλλόγου Διαιτολόγων και του Πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων απόφοιτων των ΤΕΙ.

Από το έτος 2004 μέχρι και σήμερα είναι Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στα πλαίσια διεξαγωγής πανευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων όπως: Genesis study, Helena study, Energy, Toy Box, Habeat, Full for health. Ενώ παράλληλα εργάζεται ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε μεγάλα διαιτολογικά, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα όπως το Natur House, το αθλητικό κέντρο ΦΥΣΙΣ αλλά και το αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο των εκπαιδευτηρίων Δούκα –ΔΑΙΣ. Το 2010 μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης ξεκίνησε και η επαγγελματική της συνεργασία με την εταιρεία Nutrimed έχοντας μεγάλη εκτίμηση στις αξίες, το ανθρώπινο δυναμικό και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της εταιρείας. Σήμερα, μπορείτε να την επισκεφτείτε στο διαιτολογικό της γραφείο που εδρεύει στον Πειραιά.