Στο nutrimed.gr γράφουν...

Κεχριμπάρη Ιωάννα

Κεχριμπάρη Ιωάννα

 Η Ιωάννα Κεχριμπάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Αποφοίτησε το 2006 από το Λύκειο Νέου Ηρακλείου Αττικής ‘‘Η Ελληνική Παιδεία’’ με άριστη βαθμολογία. Εν συνεχεία, εισήχθη στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2010. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Τμήμα Διατροφής του Σεισμανογλείου Νοσοκομείου Αττικής και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Αλεξάνδρα’’, καθώς και εθελοντική εργασία σε ερευνητικό πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων, που αφορούν τον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας.

Το Σεπτέμβριο του 2011 εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση της ‘‘Κλινικής Διαιτολογίας’’, απ’ όπου αποφοίτησε το Φεβρουάριο του 2012. Τη χρονική περίοδο 2011-2012 συμμετείχε στο ερευνητικό πρωτόκολλο ‘‘Συχνότητα γευμάτων και συγκεντρώσεις γλυκόζης και ινσουλίνης γυναικών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών’’ στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ‘‘Αττικόν’’, συμμετέχοντας στη συλλογή του δείγματος, στη διαιτολογική υποστήριξη των εθελοντών και στην επεξεργασία των δεδομένων.

Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 εργάστηκε ως διαιτολόγος στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής ‘‘Εν δράσει’’, με έδρα τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, το οποίο είχε ως στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και άθλησης σε παιδιά σχολικής ηλικίας και σε ενήλικες, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο διαδίκτυο για θέματα διατροφής και υγείας.