Στο nutrimed.gr γράφουν...

Κατερίνα Βάμβουκα, ΜSc

Nutrimed Blog

Κατερίνα Βάμβουκα

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης

Η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κατερίνα Βάμβουκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Το 2004 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ το 2004-2006 σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο: « Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» με ειδίκευση στη «Διατροφή και Δημόσια Υγεία».

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά από το 2004, με την παρακολούθηση ασθενών και αθλητικών ομάδων σε συνεργασία με γιατρούς και αντίστοιχους αθλητικούς ομίλους. Το 2006, συμμετείχε στην οργάνωση του διατολογικού τμήματος του Θεραπευτηρίου Αθηνών «ΥΓΕΙΑ», ενώ ταυτόχρονα και για 2 χρόνια εργάστηκε στο διαιτολογικό τμήμα των πολυϊατρείων του δήμου Αγ. Δημητρίου. Το 2008 και για δύο χρόνια ήταν είναι ύπευθυνη του διαιτολογικού τμήματος του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης «Φιλοκτήτης». Ενώ από τον Ιούνιο του 2007, ιδιωτεύει σε δικό της χώρο, στο Χαλάνδρι με την ειδικότητα του κλινικού διαιτολόγου, παρακολουθώντας κλινικά περιστατικά, άτομα με διατροφικές διαταραχές, αθλητές και παιδιά.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει κληθεί να συμμετάσχει σαν ομιλήτρια σε κάποια από αυτά. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και από το 2007 ασχολείται και ενεργά στο Δ.Σ. του συλλόγου κατέχοντας αρχικά τη θέση της Ειδικής Γραμματέας Επιστημονικών Εκδηλώσεων και Δράσεων και από το 2010 τη θέση της Ειδικής Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσων.

Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα διατροφής σε εταιρείες, σχολεία και δήμους.

Διεύθυνση: Αγ. Παρασκευής 30, Χαλάνδρι

Τηλ.: 210-6894690

Κιν.: 6945131701

Ε-mailvamvouka_k@hotmail.com