Στο nutrimed.gr γράφουν...

Φιλίππου Αμαλία

Φιλίππου Αμαλία

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γραφείο Nutrimed Αμαρουσίου

Η Αμαλία Φιλίππου είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εργαστεί ως νοσοκομειακός διαιτολόγος σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής (Θριάσιο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Παίδων – Αγία Σοφία) όπου έλαβε ειδίκευση στη διατροφική αντιμετώπιση κλινικών νοσημάτων.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με γνωστή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, αναλαμβάνοντας την αρθρογραφία στη διατροφική στήλη της ιστοσελίδας.

Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βασικό αντικείμενο απασχόλησης ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση εξατομικευμένων διατροφικών παρεμβάσεων διαχείρισης σωματικού βάρους και δεικτών υγείας.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη έντυπου ενημερωτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και καταναλωτές. Ταυτόχρονα, αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα υγείας και διατροφής στον τύπο και το διαδίκτυο.

Τέλος, φροντίζοντας για τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα διατροφής παρακολουθεί τακτικά πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες που σχετίζονται με την υγεία και τη διατροφή.