Στο nutrimed.gr γράφουν...

Δασκαλάκη Δέσποινα

Δασκαλάκη Δέσποινα

Επιστημονικός συνεργάτης nutrimed Ηράκλειο Κρήτης

Η Δασκαλάκη Δέσποινα γεννήθηκε το 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2006 στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης (παράρτημα Σητείας). Η ερευνητική πτυχιακή εργασία που εκπόνησε είχε ως τίτλο «Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης 36 νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης “Mesogeios Crete” στο Ηράκλειο Κρήτης».

Το 2006 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο νεφρολογικό κέντρο “Mesogeios” στο Ηράκλειο.

Το 2007 εργάστηκε εθελοντικά στο “Βενιζέλειο” Γενικό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το 2008 δημοσίευσε αναρτημένη ανακοίνωση στο 3ο Βαλκανικό συνέδριο Παχυσαρκίας με θέμα «Nutritional assessment with 24hour recalls and biochemical parameters in a cohort of dialysis patient in a single renal unit».

Από το 2006 εργάζεται ενεργά στον τομέα της Κλινικής Διατροφής σε συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ασχολείται μεταξύ άλλων με ανθρώπους που παρουσιάζουν νεφροπάθεια, ουρική αρθρίτιδα, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, σακχαρώδη διαβήτη, σύνδρομο Crohn, κοιλιοκάκη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα και εξελίξεις στο χώρο της διατροφής μέσα από σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες.