Στο nutrimed.gr γράφουν...

Δάφνη Μπαλαφούτη

Δάφνη Μπαλαφούτη

Η Δάφνη Μπαλαφούτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

 Η Δάφνη Μπαλαφούτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και την ίδια χρονιά ξεκίνησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το οποίο ολοκλήρωσε το 2013 όπου και της απονεμήθηκε υποτροφία για την επίδοσή της. Επιπλέον, έχει μετεκπαιδευθεί στα αντικείμενα της «Παιδικής Παχυσαρκίας» και του «Marketing Τροφίμων» μέσω προγραμμάτων Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας ενώ έχει συμμετάσχει και έμμισθα και εθελοντικά σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 εργάστηκε ως διατροφολόγος στο πιλοτικό πρόγραμμα «Εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε από την περιφέρεια Αττικής και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου με σκοπό την προαγωγή της υγείας παιδιών και νεαρών αθλητών μέσω της προώθησης της υγιεινής διατροφής. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Κλινική Διατροφολόγος στα Οικοτροφεία Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ‘Θάλπος’ ενώ παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε ενημερώσεις των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Χαϊδαρίου και έχει διατελέσει ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής (Θέμα: Η χρήση διαδραστικών εργαλείων με σκοπό τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών). Από το 2011, αναλαμβάνει τη δημιουργία εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων αλλά και τη συμβουλευτική, την καθοδήγηση και την κινητοποίηση ατόμων που επιθυμούν να ελέγξουν το βάρος τους και να βελτιώσουν τη διατροφή και την υγεία τους.