Στο nutrimed.gr γράφουν...

Βαραγιάννης Α. Παναγιώτης, MSc

Βαραγιάννης Α. Παναγιώτης, MSc

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Ο Παναγιώτης Βαραγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και κατάγεται από τη Σάμο. Αποφοίτησε το 1995 από το Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας της Κύπρου. Το 2000 ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου με βαθμό ‘Λίαν Καλώς’. Ακολούθησε η ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (Έφεδρος Ανθυποσμηναγός). Το 2003 συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης M.Med.Sc in Human Nutrition με ειδίκευση στην Κλινική Διαιτολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ως υπότροφος του Χαροκόπειου Ιδρύματος. Εκεί ασχολήθηκε ερευνητικά με σημαντικά θέματα που αφορούν στην Κλινική Διαιτολογία.

Όσον αφορά στην επαγγελματική εμπειρία, απασχολήθηκε για ένα έτος ως διαιτολόγος (πρακτική άσκηση) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο κέντρο υγείας Μαρκοπούλου, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στο Yorkhill Hospital και στο Royal Infirmary Hospital της Γλασκόβης-Σκωτίας. Από το 2003 ασκεί το επάγγελμα του Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στο ιδιωτικό του γραφείο στη Σαλαμίνα.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών σε σημαντικά συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις (Εβδομάδα Διατροφής) του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων σε συνεργασία με διάφορους φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού, αλλά και ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Αποτελεί μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράτημα Σαλαμίνας), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Επιτροπής της Εθνικής Πλατφόρμας Διατροφής (Υπουργείο Ανάπτυξης) και της Nutrition Society (Αγγλία). Παράλληλα, έχει πλήθος συμμετοχών σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ως ομιλητής, εμφανίζεται συχνά τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και σε ημερίδες διατροφής σε σχολεία και δήμους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά υγείας, ομορφιάς, εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και επιστημονικά site διατροφής στο internet.

Από το 2007 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ). Παράλληλα από το 2009 κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).