Στο nutrimed.gr γράφουν...

Ατσαλάκης Μιχάλης, PhD

Ατσαλάκης Μιχάλης, PhD

Επιστημονικός συνεργάτης nutrimed Ηράκλειο Κρήτης

Ο Μιχάλης Ατσαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1966. Πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το 1989. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση και Οργάνωση Αναψυχής και Αθλητισμού. Το 2004 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Hull στο θεματικό πεδίο της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχολογίας της Άσκησης. Το 2000 ανακηρύχθηκε επίτιμος ερευνητής του ίδιου πανεπιστημίου και εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα.

Έχει σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και ομιλιών σε συνέδρια, ενώ αρθρογραφεί κατά καιρούς στον τύπο. Ίδρυσε ως μέλος επιστημονικής ομάδας, την Ελληνική Ερευνητική Μονάδα Αθλητικού Τουρισμού του ΤΕΙ Κρήτης και συντόνισε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού στη Ρόδο το 2004.

Ασκεί το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής αγωγής και του ειδικού συμβούλου αθλητισμού, φυσικής δραστηριότητας και άσκησης από το 1989. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Κρήτης από το 1996. Εδώ και 4 χρόνια εκπονεί εξατομικευμένα προγράμματα φυσικής δραστηριότητας στο διαιτολογικό γραφείο nutrimed Ηρακλείου Κρήτης.

Τα κύρια αθλητικά του ενδιαφέροντα είναι το volley, η τοξοβολία, η ενόργανη γυμναστική το badminton και η κολύμβηση.