Στο nutrimed.gr γράφουν...

Αθανασιάδου Μαρία

Αθανασιάδου Μαρία

 Η Μαρία Αθανασιάδου σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με έτος αποφοίτησης το 2001 και κατοχή άδειας άσκησης επαγγέλματος το ίδιο έτος. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Συστημική Προσέγγιση σαν μέθοδο Οικογενειακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συστημικής και Υπαρξιακής Προσέγγισης «Αντίστιξη».

Από το 2003 εργάζεται ως Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη σε δύο Ανοιχτές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης, Συμβουλευτικά και Θεραπευτικά Κέντρα Ημέρας, που απευθύνονται σε άτομα τα οποία πάσχουν από ψυχικές νόσους. Παράλληλα, από το 2009 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου και πραγματοποιεί σε συνεργασία και με άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και όχι μόνο, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε ενήλικες, παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ζευγάρια, βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και ενημερωτικές ομιλίες.

Στα πλαίσια της συνεχούς της ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον χώρο της ψυχικής υγείας έχει συμμετάσχει σε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 αρθρογραφεί στο προσωπικό της Ιστολόγιο (Blog), στο οποίο συμμετέχουν με δικά τους άρθρα και άλλοι επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Από το 2004 είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).