Στο nutrimed.gr γράφουν...

Αθανασία Σκαμπαρδώνη

Αθανασία Σκαμπαρδώνη

Η Αθανασία Σκαμπαρδώνη είναι κλινική ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου το 2007. Έχει εκπαιδευτεί έκτοτε σε σεμινάρια υπο την αιγίδα του Αιγινητείου νοσοκομείου.

Αρχικά συμμετείχε στο ετήσιο σεμινάριο <<Κλινικής Ψυχοπαθολογίας>>, με υπεύθυνο του σεμιναρίου τον Επ. Καθ. Ψυχιατρικής κ.Ουλή. Π. Εν συνεχεία εκπαιδεύτικε στο Ετήσιο Σεμινάριο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας: Εκπαίδευση λειτουργών υγείας και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων σε θέματα προαγωγής ψυχικής υγείας και ανάπτυξης ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Section of Primary Care Mental Health Institute of Psychiatry, King’s College,London, το Education Trust for Health Improvement through Cognitive Strategies (E.T.H.I.C.S),London, την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική, Π.Γ. Νοσοκομείο Παίδων <<Η Αγία Σοφία>> και την Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Επιστημονική υπεύθυνη την Dr Μ.Βασιλειάδου.

Συνέχισε τις σπουδές της, στο cognitive behavior therapy(CBT), εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΠΙΨΥ) καθώς και στο Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο "Θεραπείες Συμπεριφοράς των Διαταραχών ΄Αγχους" που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο (ΕΠΙΨΥ), την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, μεχρι το 2012.

Συμμετείχε στην επιστημονική ομαδα σε πολλα τμήματα του Αιγινητείου, και το 2012 συνεργάστηκε ως σύμβουλος στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, στην συμβουλευτική γραμμή του Θάνου Ασκητή. Επιπρόσθετα, πραγματοποίησε εισήγηση στους φοιτητές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου το 2010 και έχει αρθρογραφήσει στην στήλη ψυχολογίας στο περιοδικό ΄΄Τηλεθεατής΄΄.

Την παρούσα περίοδο συνεχίζει να είναι συνεργάτιδα στη μονάδα θεραπείας συμπεριφοράς.