Σνακ για δεκατιανό

2η επιλογή:Νόστιμα και υγιεινά Ρολά ΠΤΙ – ΜΠΕΡ με μαρμελάδα ή σοκολάτα

Nutrimed Blog

Οι μαρμελάδες έχουν σημαντική διατροφική αξία και συνδέονται άρρηκτα με την μεσογειακή διατροφή και φιλοσοφία. Περιέχουν απλά σάκχαρα τα οποία απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό. Το γεγονός αυτό καθιστά τις μαρμελάδες σημαντική πηγή παροχής ενέργειας και συνεπώς μια από τις καλύτερες επιλογές μας.

Υλικά για 24 τεμάχια

• 1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• 225g γλυκόζη
• 225g πραλίνα σοκολάτας ή μαρμελάδα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη. Λιώνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει. Βάζουμε ένα λαδόχαρτο (διαστάσεων 20x30cm) στην επιφάνεια εργασίας μας. Ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω σε αυτό και καλύπτουμε με ένα δεύτερο λαδόχαρτο ίδιων διαστάσεων. Όπως έχουμε το μίγμα καλυμμένο με το δεύτερο λαδόχαρτο, δουλεύουμε με τη βοήθεια του πλάστη πάνω από το λαδόχαρτο μέχρι το μίγμα μας να απλωθεί (σα να ανοίγουμε φύλλο). Αφαιρούμε το πάνω λαδόχαρτο. Απλώνουμε επάνω στο μίγμα μας (μορφή φύλλου πλέον) την πραλίνα ή τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας, και το τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς το κάτω λαδόχαρτο). Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε τις ροδελίτσες σκέτες ή βουτηγμένες σε σοκολάτα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μια χούφτα καλοψημένα και σπασμένα αμύγδαλα ή φουντούκια επάνω στη γέμιση, κι έπειτα να τυλίξουμε σε ρολό.

Απολαύστε τα! 

Πηγή : https://www.nutrimed.gr/

Διατροφικό σχόλιο:

Οι μαρμελάδες έχουν σημαντική διατροφική αξία και συνδέονται άρρηκτα με την μεσογειακή διατροφή και φιλοσοφία. Περιέχουν απλά σάκχαρα τα οποία απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό. Το γεγονός αυτό καθιστά τις μαρμελάδες σημαντική πηγή παροχής ενέργειας και συνεπώς μια από τις καλύτερες επιλογές μας. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες ποικίλει ανάλογα με το φρούτο που περιέχουν. Θυμηθείτε… μέσω της πρόσληψης μαρμελάδας από φρούτα, ειδικά αν αυτή είναι σπιτική, μπορείτε να καλύψετε μέρος των 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών που χρειάζεστε καθημερινά. Επομένως, είναι ένας εύκολος τρόπος ακόμα και τα παιδιά να καταναλώσουν φρούτα ιδίως αν δεν τους αρέσουν στην αυτούσια μορφή τους!