Σνακ για δεκατιανό

1η επιλογή: Κέικ Καρότου

1η επιλογή: Κέικ Καρότου

Ένα κομμάτι κέικ καρότου για το δεκατιανό σας γεύμα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, καθώς πρόκειται για ένα συνσυασμό υδατανθράκων, πρωτεινών και λιπαρών που θα σας δώσουν το αίσθημα του κορεμού για αρκετές ώρες. Το καρότο, από την άλλη μεριά, είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων.

Λίστα Συστατικών

200γρ Βιτάμ κλασικό
300γρ ζάχαρη
4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
250γρ καρότα τριμμένα
το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη, καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες, καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα

Πώς να το φτιάξετε
Χτυπάτε το Βιτάμ ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύετε. Αλείφετε με Βιτάμ μια φόρμα με σούστα 23 εκ. και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με Βιτάμ και τη λαδόκολλα.
Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
Ξεφορμάρετε το κέικ, πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.

Θερμοκρασία 180 °C Χρόνος Ψησίματος 60′

Πηγή: blog.cookoo.gr

Διατροφικό σχόλιο:
Ένα κομμάτι κέικ καρότου για το δεκατιανό σας γεύμα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, καθώς πρόκειται για ένα συνσυασμό υδατανθράκων, πρωτεινών και λιπαρών που θα σας δώσουν το αίσθημα του κορεμού για αρκετές ώρες. Το καρότο, από την άλλη μεριά, είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων.