snack για δεκατιανό

3η επιλογή: Μπισκοτένιες Μαργαρίτες ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

3η επιλογή: Μπισκοτένιες Μαργαρίτες ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει αρμονικά 4 ομάδες τροφίμων. Την ομάδα των δημητριακών, λόγω των μπισκότων, την ομάδα των φρούτων, την ομάδα του λίπους (και μάλιστα των καλών λιπαρών) λόγω της μαργαρίνης και την ομάδα της πρωτείνης λόγω του αυγού. Το βασικό συστατικό, όμως, που κυριαρχεί είναι οι υδατάνθρακες οι οποίοι θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός το πρωί μετά από την ολονύκτια νηστεία. Για να μειώσετε το θερμιδικό περιεχόμενο μπορείτε να αποφύγετε την τρούφα σοκολάτας.

 Υλικά
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
250 g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
250 g βανίλια (υποβρύχιο)
1 αυγό
1 βανίλια
Φρούτα για διακόσμηση
100 g τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη βανίλια (υποβρύχιο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις γίνει μια αφράτη κρέμα συμπληρώνουμε το αυγό χτυπημένο, λίγο-λίγο και τη 1 βανίλια. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ, με την κρέμα και κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο. Σχηματίζουμε μαργαρίτα σε κάθε μπισκότο και στολίζουμε με φρούτα όπως στην εικόνα. Αφού παγώσουν λίγο στο ψυγείο, «βουτάμε» τις γωνίες των μπισκότων στην τρούφα σοκολάτας. 

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ Για 16 τεμάχια

Πηγή: papadopoulou.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία απολαυστική και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει αρμονικά 4 ομάδες τροφίμων. Την ομάδα των δημητριακών, λόγω των μπισκότων, την ομάδα των φρούτων, την ομάδα του λίπους (και μάλιστα των καλών λιπαρών) λόγω της μαργαρίνης και την ομάδα της πρωτείνης λόγω του αυγού. Το βασικό συστατικό, όμως, που κυριαρχεί είναι οι υδατάνθρακες οι οποίοι θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός το πρωί μετά από την ολονύκτια νηστεία. Για να μειώσετε το θερμιδικό περιεχόμενο μπορείτε να αποφύγετε την τρούφα σοκολάτας.