snack για δεκατιανό

1η επιλογή: Ψητά Mήλα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

1η επιλογή: Ψητά Mήλα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγο πριν από το μεσημεριανό ο οργανισμός μας χρειάζεται έναν μικρό ανεφοδιασμό σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ένα θρεπτικό μικρογεύμα δηλαδή, τόσο για να μην πεινάμε πολύ το μεσημέρι και καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, όσο και για να φορτίσουμε πάλι τη μηχανή μας, δηλαδή το σώμα μας. Το σνακ αυτό είναι μία πολύ καλή και νόστιμη επιλογή από την οποία θα κερδίσετε υδατανθράκες, αντιοξειδωτικές βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες, σελήνιο, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
6 κόκκινα μήλα
1 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ξανθές σταφίδες
Κανέλα σκόνη
100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Έτοιμη καραμέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τιυς σταφίδες.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα καλά (περίπου 8-10 λεπτά) και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά να μαγειρευτούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.

Προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με καραμέλα.

Πηγή: papadopoulou.gr

Διατροφικό σχόλιο: Λίγο πριν από το μεσημεριανό ο οργανισμός μας χρειάζεται έναν μικρό ανεφοδιασμό σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ένα θρεπτικό μικρογεύμα δηλαδή, τόσο για να μην πεινάμε πολύ το μεσημέρι και καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, όσο και για να φορτίσουμε πάλι τη μηχανή μας, δηλαδή το σώμα μας. Το σνακ αυτό είναι μία πολύ καλή και νόστιμη επιλογή από την οποία θα κερδίσετε υδατανθράκες, αντιοξειδωτικές βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες, σελήνιο, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.