Πρωινά

Πρωινό με κινόα:

Πρωινό με κινόα:

Το κινόα είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αλλά και ελεύθερο γλουτένης

 Πρωινό με κινόα:
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα (ετοιμάστε το από την προηγουμένη),
¾ φλιτζανιού γάλα 0-1.5% λιπαρά ή αμυγδάλου,
1-2 φρούτα εποχής κομμένα ή/και αποξηραμένα cranberries,
αλεσμένο λιναρόσπορο ή άλλο σπόρο.

Εκτέλεση
Συνδυάστε το μαγειρεμένο κινόα με το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χυλός (όπως φτιάχνεται και η κρέμα βρώμης). Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέστε το/α φρούτο/α. Σερβίρετε σ’ ένα μπολ και βάλτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή κάποιο άλλο σπόρο (π.χ. κολοκυθόσπορους), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγη κανέλα.

Πηγή: www.mama365.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το κινόα είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αλλά και ελεύθερο γλουτένης. Το κινόα μαζί με το γάλα είναι ένας πολύ καλός και χορταστικός συνδυασμός σύνθετων υδατανθράκων και πρωτεϊνών.