Πρωινά

Μπισκότα δημητριακών

Μπισκότα δημητριακών

Βασικό συστατικό και απαραίτητη πρώτη ύλη των μπισκότων είναι τα δημητριακά και συγκεκριμένα το αλεύρι κάθε είδους όπως από σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, ή κριθάρι. Τα δημητριακά αποτελούν τη θεμέλια βάση της Μεσογειακής πυραμίδας, δηλαδή είναι τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε συχνότερα και σε μεγαλύτερες ποσότητες

Υλικά

100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
60 γρ κακάο
100 γρ αλεύρι [φαρινα]
50 γρ δημητριακά ολικής άλεσης

Εκτέλεση

  • Πρώτα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200′
  • Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνετε το αβγό και την βανίλια, έπειτα το κακάο με το αλεύρι και τέλος τα δημητριακά
  • Βουτυρώστε ενα ταψάκι και βάζετε κουταλιές από το μίγμα.
  • Ψήστε 10-15′ ώσπου να ροδίσουν.
  • Όταν κρυώσουν βγάλτε τα από το ταψί.

Αφήστε μεταξύ τους απόσταση να μην κολήσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκόνη κακάο που διαλύεται και σε κρύα υγρά και δεν είναι πολύ πικρή, το ψήσιμο εξαρτάται απο τον φούρνο σας.

Πηγή: sintagespareas.gr

Διατροφικό σχόλιο: Βασικό συστατικό και απαραίτητη πρώτη ύλη των μπισκότων είναι τα δημητριακά και συγκεκριμένα το αλεύρι κάθε είδους όπως από σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, ή κριθάρι. Τα δημητριακά αποτελούν τη θεμέλια βάση της Μεσογειακής πυραμίδας, δηλαδή είναι τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε συχνότερα και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Μάλιστα, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε δημητριακά – τα οποία μπορεί να αποτελούν ακόμα και πάνω από το 70% της σύστασής τους – τα μπισκότα παρέχουν σημαντική ποσότητα υδατανθράκων που εφοδιάζει με ενέργεια σώμα και πνεύμα, καθώς οι υδατάνθρακες αποτελούν τη μοναδική καύσιμη ύλη του εγκεφάλου.

Αν ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας μπορείτε να επιλέξετε να καταναλώσετε έτοιμα μπισκότα πολυδημητριακών στο πρωινό σας τα οποία αποτελούνται από τέσσερα θρεπτικά δημητριακά, σιτάρι ολικής άλεσης, σίκαλη, βρώμη και κριθάρι και συνδυάζονται απολαυστικά με φρούτα, σοκολάτα, κακάο και γάλα προσφέροντας ένα πλήρες και θρεπτικό συνδυασμό δημητριακών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.