Πρωινά

4η επιλογή: Μπάρες μήλου

4η επιλογή: Μπάρες μήλου

Μία συνταγή που μπορείτε να τη χτησιμοποιήσετε, είτε για ένα γρήγορο πρωινό, είτε σα σνακ. Μία επιλογή που θα σας γεμίσει ενέργεια σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς πολλές θερμίδες. Μην ξεχνάτε ότι ένα μέτριο μήλο μας δίνει περίπου 60 θερμίδες. Κατά την εκτέλεση της συνταγής προτιμήστε μαλακή φυτική μαργαρίνη αντί για ζωικό βούτυρο, καθώς το ζωικό βούτυρο έχει αρκετή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και trans λιπαρά, τα λεγόμενα κακά λιπαρά οξέα. Επίσης μπορείτε να αποφύγετε την προσθήκη κουβερτούρας, και αντί για βρώμη να χρησιμοποιήσετε δημητριακά fitness από σιτάρι ολικής άλεσης με σοκολάτα, έτσι ώστε να πάρετε τη γλυκιά γεύση χωρίς πολλές παραπάνω θερμίδες και με περισσότερες βιταμίνες όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Υλικά:

2 αυγά
3/4 κούπας βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΑ
1 ½ κούπα αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΑ
½ κούπας αλεύρι ολικής ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΑ
2 ½ κούπας βρώμη
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
2 κουταλάκια κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο ΜΠΑΧΑΡ
1 μήλο KIKU
125γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σπας τα αυγά. και τα βάζεις στο μπολ. Χτυπάς. Ρίχνεις αλάτι , ζάχαρη και χτυπάς. Ρίχνεις κανέλα και μοσχοκάρυδο. Στην συνέχεια ρίχνεις και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτεις τη βρώμη και το αλεύρι και ανακατεύεις. Καθαρίζεις και κόβεις το μήλο και το ρίχνεις στο μείγμα. Βουτυρώνεις ένα πυρέξ και ρίχνεις το μείγμα. Ψήνεις στους 180 για 25 λεπτά. ‘Οταν ψηθεί το κόβεις σε κομμάτια και το διακοσμείς με λιωμένη σοκολάτα. Είτε βουτάς το μισό στη σοκολάτα, είτε ρίχνεις σοκολάτα από πάνω δημιουργώντας σχέδια.

Πηγή: bletsas.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία συνταγή που μπορείτε να τη χτησιμοποιήσετε, είτε για ένα γρήγορο πρωινό, είτε σα σνακ. Μία επιλογή που θα σας γεμίσει ενέργεια σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς πολλές θερμίδες. Μην ξεχνάτε ότι ένα μέτριο μήλο μας δίνει περίπου 60 θερμίδες. Κατά την εκτέλεση της συνταγής προτιμήστε μαλακή φυτική μαργαρίνη αντί για ζωικό βούτυρο, καθώς το ζωικό βούτυρο έχει αρκετή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και trans λιπαρά, τα λεγόμενα κακά λιπαρά οξέα. Επίσης μπορείτε να αποφύγετε την προσθήκη κουβερτούρας, και αντί για βρώμη να χρησιμοποιήσετε δημητριακά fitness από σιτάρι ολικής άλεσης με σοκολάτα, έτσι ώστε να πάρετε τη γλυκιά γεύση χωρίς πολλές παραπάνω θερμίδες και με περισσότερες βιταμίνες όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.