Πρωινά

1η επιλογή: Γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, αμύγδαλα, καρύδια και φρούτα εποχής

1η επιλογή: Γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, αμύγδαλα, καρύδια και φρούτα εποχής

Ένα πρωινό με γάλα, δημητριακά ολικής αλέσεως, καρύδια και φρούτα εποχής, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πλούσια πρωινά που προτείνονται. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως καθώς και τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου σας. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν τη βιταμίνη Ε η οποία είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνες συμπλέγματος Β οι οποίες συμμετέχουν σε σημαντικές λειτουργίες του μεταβολισμού μας, καθώς σίδηρο και μαγνήσιο. Το γάλα είναι ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη βιταμινών A και D που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από οστεοπόρωση.

Υλικά για 2 μερίδες
1 φλιτζάνι δημητριακά από σιτάρι ολικής αλέσεως fitness
2 φλιτζάνια γάλα με 1.5% λιπαρά
4 κ.σ. καρυδόψιχα
10 αμύγδαλα
2 φλιτζάνια φρούτα εποχής (Μπανάνα, μήλο, αχλάδι, σταφύλι, ακτινίδιο, φράουλες κλπ)

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα
2. Τοποθετούμε τα δημητριακά ολικής αλέσεως σε ένα βαθύ πιάτο
3. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα
4. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και και τα ανακατεύουμε με τη βρώμη.
5. Προσθέτουμε το γάλα και σερβίρουμε

Πηγή: tlife.gr

Διατροφικό σχόλιο: ‘Ένα πρωινό με γάλα, δημητριακά ολικής αλέσεως, καρύδια και φρούτα εποχής, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πλούσια πρωινά που προτείνονται. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως καθώς και τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου σας. Τα αμύγδαλα και τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν τη βιταμίνη Ε η οποία είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνες συμπλέγματος Β οι οποίες συμμετέχουν σε σημαντικές λειτουργίες του μεταβολισμού μας, καθώς σίδηρο και μαγνήσιο. Το γάλα είναι ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη βιταμινών A και D που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από οστεοπόρωση.