Πρωινά

5η επιλογή: Tρουφάκια σοκολάτας με ταχίνι και μπισκότα “Digestive” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

5η επιλογή: Tρουφάκια σοκολάτας με ταχίνι και μπισκότα “Digestive” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μία συνταγή πλούσια σε γεύση! Τα μπισκότα digestive έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυξάνοντας έτσι το αίσθημα κορεσμού. Το ταχίνι από την άλλη, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και καλά λιπαρά οξέα. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να καταναλωθεί από μικρούς και μεγάλους, ενά τα παιδιά σας μπορούν να βουτήξουν τα μπισκότα τους στο γάλα!

 ΥΛΙΚΑ



250 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. ταχίνι

1 πακέτο μπισκότα “Digestive” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 250γρ.

1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

80 γραμ. μέλι

1 μικρό σφηνάκι κονιάκ

κακάο για πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ



Κόβουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.



Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά.



Προσθέτουμε το κονιάκ και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα. Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.



Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Κατόπιν παίρνουμε μικρές ποσότητες του μείγματος με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια.



Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και τα πασπαλίζουμε με κακάο πριν τα σερβίρουμε.



Σερβίρουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο.



Πηγήsyntages.papadopoulou.gr



Διατροφικό σχόλιο: Μία συνταγή πλούσια σε γεύση! Τα μπισκότα digestive έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αυξάνοντας έτσι το αίσθημα κορεσμού. Το ταχίνι από την άλλη, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και καλά λιπαρά οξέα. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να καταναλωθεί από μικρούς και μεγάλους, ενά τα παιδιά σας μπορούν να βουτήξουν τα μπισκότα τους στο γάλα!