Πρωινά

4η επιλογή: Ζύμη για κρέπες

4η επιλογή: Ζύμη για κρέπες

Οι κρέπες μπορούν να γίνουν ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό αν τις συνδυάσετε με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και με γιαούρτι. Αυξληστε την πρόσληψη των φυτικών ινών αντικαθιστώντας τη μισή ποσότητα του αλευριού σας με αλεύρι ολικής άλεσης. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωικό βούτυρο με φυτική μαργαρίνη με ω-3 λιπαρά οξέα, έτσι ώστε να προσλάβετε τα ‘καλής ποιότητας’ λιπαρά και όχι τα ‘κακής’ όπως είναι τα trans λιπαρά οξέα. Μπορείτε να κρατήσετε τη ζύμη και για το σνακ σας.

Υλικά:

1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 αβγά
2 κουταλάκια κονιάκ
1 1/2 κούπα γάλα
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι
Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα
Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός
Βάζετε και το βούτυρο
Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα
Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία
Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού
Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)
Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη
Διατηρείστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες
Γεμίζονται με φρούτα όπως μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..

Πηγή: sintagespareas.gr

Διατοριφκό σχόλιο: Οι κρέπες μπορούν να γίνουν ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό αν τις συνδυάσετε με φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και με γιαούρτι. Αυξληστε την πρόσληψη των φυτικών ινών αντικαθιστώντας τη μισή ποσότητα του αλευριού σας με αλεύρι ολικής άλεσης. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωικό βούτυρο με φυτική μαργαρίνη με ω-3 λιπαρά οξέα, έτσι ώστε να προσλάβετε τα ‘καλής ποιότητας’ λιπαρά και όχι τα ‘κακής’ όπως είναι τα trans λιπαρά οξέα. Μπορείτε να κρατήσετε τη ζύμη και για το σνακ σας.