Πρωινά

4η επιλογή: Σταφιδόπιτα

4η επιλογή: Σταφιδόπιτα

Οι σταφίδες αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου και φωσφόρου, καθώς επίσης αποτελούν και πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Κατά την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή ζάχαρη με καστανή ή με κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης.

Υλικά

1 κιλό αλέυρι
2 φλιτζάνια λάδι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο)κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) σόδα φαγητού
250 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση

Χτυπάμε το νερό με το λάδι στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα μας. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και την σόδα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλευρι.
Στο τέλος ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις σταφίδες πλυμένες και στραγγισμένες.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί 40 νούμερο, λαδωμένο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Όταν κρυώσει κόβουμε την σταφιδόπιτά μας σε κομμάτια.

Πηγή: supersyntages.gr

Διατροφικό σχόλιο:
Οι σταφίδες αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου και φωσφόρου, καθώς επίσης αποτελούν και πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Κατά την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή ζάχαρη με καστανή ή με κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης.