Πρωινά

4η επιλογή: Μηλόπιτα.

4η επιλογή: Μηλόπιτα.

Το γευστικό αυτό παραδοσιακό κέικ είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία. Περιλαμβάνει άφθονες φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.

Υλικά:

1 κουτί SWEET & BALANCE ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ
90ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ελαιόλαδο
3 Αυγά
50γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρυδόψιχα τριμμένη
2 Πράσινα Μήλα 
3 κουτ. σούπας Κονιάκ
1 κοφτό κουτ. γλυκού Κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Παρασκευάζετε το SWEET & BALANCE ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού κρατώντας 1 κουτ. σούπας από το μίγμα.

Προσθέτετε στο τέλος το Καρύδι, το Κονιάκ και λίγη Κανέλα και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα.

Κόβετε το 1 Μήλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτετε στη ζύμη του κέικ και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Το δεύτερο μήλο το κόβετε σε φέτες και τις πασπαλίζετε με τη 1 κουτ. σούπας Μίγματος που έχετε κρατήσει και με την υπόλοιπη Κανέλα.

Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα διαμέτρου περίπου 24cm.

Τοποθετείτε τις φέτες του Μήλου στην επιφάνεια του κέικ.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: www.nutrimed.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το γευστικό αυτό παραδοσιακό κέικ είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία καθώς περιέχει βιταμίνες Α καιε Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, άφθονες φυτικές ίνες, κάλιο και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες, συμβάλλοντας στη προστασλια της υγείας μας αλλά και στη διατήρηση του έλεγχου του σωματικού μας βάρους. Η εκδοχή της συγκεκριμένης συνταγής διακρίνεται από χαμηλότερα επίπεδα γλυκαιμικού δείκτη, με αποτέλεσμα να είναι ιδανική ακόμη και για διαβητικούς.