Πρωινά

4η επιλογή: Κέικ με χαρουπόμελο

4η επιλογή: Κέικ με χαρουπόμελο

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει 2 αγνά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που δεν είναι άλλα από το ταχίνι και το χαρουπόμελο.

Υλικά:

350 γρ. Φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
½ κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
50 γρ. χαρουπόμελο
100 ml ηλιέλαιο
50 ml ελαιόλαδο Cretanthos
250 ml τσάι TUVUNU
3 κουταλιές μελι Σφακιανό ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ
1 κουταλια ταχινι
Λίγο αλάτι Ιμαλαΐων Saltic

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζεις ηλιέλαιο. ελαιόλαδο , ένα ποτήρι τσάι, λίγο αλάτι, μέλι, και το χαρουπόμελο, την κανέλα και το ταχίνι και ανακατεύεις. Ρίχνεις το αλεύρι και ανακατεύεις το μείγμα. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Πηγή: http://bletsas.gr/keik-xaroupomelo/

Διατροφικό σχόλιο: Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει 2 αγνά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που δεν είναι άλλα από το ταχίνι και το χαρουπόμελο. Το χαρούπι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, τανίνες και τερπένια, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Β καροτίνη, πρωτείνες και λίπος. Από το χαρουπόμελο μπορεί μα΄λιστα να φτιαχτεί και φυσικό γλυκαντικό σιρόπι, τσάι, ακόμα και ρακή. Το ταχίνι από την άλλη μεριά, αποτελεί συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας λόγω των θερμίδων του και περιέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, σελήνιο, βιταμίνη Ε, φυτικές στερόλες και καλά λιπαρά. Το κέικ με χαρουπόμελο λοιπόν, αποτελεί μια πολύ καλή θρεπτική επιλογή για το πρωινό μικρών και μεγάλων, βιαστικών ή μη!