Πρωινά

4η επιλογή: Αυγά ποσέ

4η επιλογή: Αυγά ποσέ

Τα αυγά είναι από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, βιταμίνες A, B, B2, B12 και D ενώ είναι πιο εύπεπτος όταν είναι μελάτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυγά μπορούν να καταναλώνονται ακόμα και από άτομα που έχουν υψηλή επίπεδα χοληστερόλης, προσέχοντας να μην έχουν καταναλώσει την ίδια μέρα άλλα τρόφιμα όπως ζωικό βούτυρο και κόκκινο κρέας.

 Υλικά (Για 2 άτομα)

4 αυγά
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κ. γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλιά σούπας ξύδι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 1 κουταλιά σούπας ξύδι και 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι.
Μόλις πάρει βράση το νερό σπάμε τα αυγά, ένα – ένα μέσα σε ένα πιατάκι και τα αφήνουμε να "γλιστρήσουν" μέσα στο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνετε τα αυγά να ποσαριστούν, για 3 ως 5 λεπτά, ή μέχρι να πήξει το ασπράδι τους.
Βγάζουμε τα αυγά ποσέ από το νερό με κουτάλα. Για ένα πλήρες πρωινό μπορείτε να συνοδέψετε τα αυγά σας με φρυγανιές ολικής άλεσης, λίγη φυτική μαργαρίνη με ω3 λιπαρά οξέα και 100% φυσικό χυμό!

Πηγή: sidages.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία γαλλική νότα στο πρωινό σας γεύμα. Τα αυγά είναι από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, βιταμίνες A, B, B2, B12 και D ενώ είναι πιο εύπεπτος όταν είναι μελάτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυγά μπορούν να καταναλώνονται ακόμα και από άτομα που έχουν υψηλή επίπεδα χοληστερόλης, προσέχοντας να μην έχουν καταναλώσει την ίδια μέρα άλλα τρόφιμα όπως ζωικό βούτυρο και κόκκινο κρέας.