Πρωινά

3η επιλογή: Τηγανίτες

3η επιλογή: Τηγανίτες

Οι τηγανίτες θαμπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πρωινό της Κυριακής λόγω του χρόνου παρασκευής τους. Μπορούν να αποτελέσουν μία γευστική και ισορροπημένη επιλογή καθώς είναι ένα πρωινό που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με διάφορα φρούτα και ξηρούς καρπούς,από τους οποίους μπορούμε να πάρουμε και τα “καλά” λιπαρά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη.

Λίστα Συστατικών

Για τον χυλό:

2 1/2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμό 2 λεμονιών
2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Βιτάμ soft για τηγάνισμα

Για τη γαρνιτούρα:

διάφορα φρέσκα φρούτα
μέλι και ξηρούς καρπούς
Βιτάμ αρωματισμένο με πουρέ φρούτων

Πώς να το φτιάξετε

Χτυπάτε στο μίξερ το νερό, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε για λίγα λεπτά ώσπου ο χυλός να γίνει λείος. Τον αφήνετε για 15΄να φουσκώσει.

Αλείφετε με Βιτάμ ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Βάζετε μια κουταλιά από το χυλό στο τηγάνι και το κινείτε ώστε να σχηματιστεί ένας στρογγυλός δίσκος.

Ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε, αλείφοντας κάθε λίγο το τηγάνι με Βιτάμ.

Βάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ανάμεσα και τις σκεπάζετε για να μείνουν ζεστές.

Τις σερβίρετε με φρουτοσαλάτα, μέλι ξηρούς καρπούς ή με πουρέ φρούτων, που μπορείτε να ετοιμάσετε με Βιτάμ, χτυπώντας το να αφρατέψει, αναμεμειγμένο με πουρέ φρέσκων φρούτων της αρεσκείας σας και λίγη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμόνι.

Πηγή: blog.cookoo.gr

Διατροφικό σχόλιο:
Οι τηγανίτες θαμπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πρωινό της Κυριακής λόγω του χρόνου παρασκευής τους. Μπορούν να αποτελέσουν μία γευστική και ισορροπημένη επιλογή καθώς είναι ένα πρωινό που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με διάφορα φρούτα και ξηρούς καρπούς,από τους οποίους μπορούμε να πάρουμε και τα “καλά” λιπαρά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη. Για μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού αλλά και πρόσληψη φυτικών ινών, αντικαταστήστε τή μισή ποσότητα του αλευριού σας με αλεύρι ολικής άλεσης.