Πρωινά

3η επιλογή: Κρέπες με κουάκερ

3η επιλογή: Κρέπες με κουάκερ

Μία διαφορετική συνταγή για κρέπες με βρώμη αντί για αλεύρι. Η βρώμη έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να απελευθερώνει τα σάκχαρα με αργό ρυθμό. Αυτό σας βοηθάει να κρατάτε τα επίπεδα της ενέργειάς σας σταθερά για περισσότερες ώρες. Συνοδέψτε τη κρέπα σας με φρούτα μέλι και ξηρούς καρπούς για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια.

Υλικά για 6 άτομα

2φλ. κουάκερ,
1 φακελάκι άρωμα βανίλιας,
1/2 κ.γλ.κανέλα,
νερό όσο πάρει.

Για το σερβίρισμα
γιαούρτι με φρούτα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το κουάκερ στο μούλτι μαζί με τη βανίλια και αλέθουμε να γίνει σκόνη, σαν αλεύρι.
Προσθέτουμε νερό λίγο-λίγο ,(αν θέλουμε αραιώνουμε νερό με γάλα,) να πετύχουμε μείγμα μέτριο, ούτε πηχτό αλλά ούτε αραιό.
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μείγμα ν’απλωθεί καλά,
ψήνουμε από τις δυο πλευρές όπως όλες τις κρέπες.
Τις σερβίρουμε είτε με γιαούρτι ή με μαρμελάδα φρούτων.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Διατροφικό σχόλιο: Μία διαφορετική συνταγή για κρέπες με βρώμη αντί για αλεύρι. Η βρώμη έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να απελευθερώνει τα σάκχαρα με αργό ρυθμό. Αυτό σας βοηθάει να κρατάτε τα επίπεδα της ενέργειάς σας σταθερά για περισσότερες ώρες. Συνοδέψτε τη κρέπα σας με φρούτα μέλι και ξηρούς καρπούς για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια.