Πρωινά

1η επιλογή: Τοστ με ψημένα τυριά

1η επιλογή: Τοστ με ψημένα τυριά

Το αγαπημένο σε όλους τοστ σε μια διαφορετική εκδοχή εύκολη και νόστιμη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τυριά χαμηλά σε λιπαρά και ψωμί του τοστ ολικής άλεσης για μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών. Το πρωινό αυτό μπορεί να θεωρηθεί πλήρες αφού αποτελείται από τουλάχιστον 1 αντιπροσωπευτικό τρόφιμο από κάθε ομάδα τροφίμου. Μπορείτε να συνοδεύσετε το τοστ σας με 100% φυσικό χυμό φρούτων.

Υλικά:

8 φέτες ψωμί του τοστ
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 ματσάκια ρόκα
2 κουταλιές Βιτάμ Soft
1 λαδόκολλα

Εκτέλεση:

Βάλε τα τυριά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ανακάτεψε και άπλωσε ομοιόμορφα.
Μετά ψήσε για περίπου 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά, γύρνα το διακόπτη του φούρνου στο γκριλ και ψήσε για περίπου 5 λεπτά ακόμα, να πάρουν και χρώμα.
Ενώ αυτά συμβαίνουν στο φούρνο, εσύ καθάρισε, ξέπλυνε, στράγγιξε και κόψε με τα χέρια τα φύλλα ρόκας σε χοντρά κομμάτια.
Βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόψε τα τυριά σε κομμάτια, περίπου στο μέγεθος που έχουν τα ψωμιά.
Σωστά, είναι και τα ψωμιά! Άλειψε τις φέτες του τοστ με Βιτάμ Soft, βάλε πάνω στις μισές λίγη ρόκα, από πάνω 1-2 κομμάτια ψημένων τυριών και σκέπασε με τις υπόλοιπες φέτες.
Ψήσε τα τοστ σε τοστιέρα για 1-2 λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα, και σέρβιρε γαρνίροντας με τη ρόκα που περίσσεψε.

Πηγή: cookoo.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το αγαπημένο σε όλους τοστ σε μια διαφορετική εκδοχή εύκολη και νόστιμη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τυριά χαμηλά σε λιπαρά και ψωμί του τοστ ολικής άλεσης για μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών. Το πρωινό αυτό μπορεί να θεωρηθεί πλήρες αφού αποτελείται από τουλάχιστον 1 αντιπροσωπευτικό τρόφιμο από κάθε ομάδα τροφίμου. Μπορείτε να συνοδεύσετε το τοστ σας με 100% φυσικό χυμό φρούτων.