Ομιλίες

Ομιλία της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου για την υγεία των δοντιών

Ομιλία της Γλυκερίας Παπαγιαννοπούλου για την υγεία των δοντιών

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Κουτσομηλίων, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας, διοργάνωσαν την Τρίτη 17/03/2015

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Κουτσομηλίων, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας, διοργάνωσαν την Τρίτη 17/03/2015, ενημερωτική ομιλία στους μαθητές και τους γονείς του σχολείου, με θέμα «Γερά Δόντια-Φωτεινά Χαμόγελα, Όλο Υγεία». Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από του μικρούς μαθητές, με το τραγούδι «Λέμε ‘ναι’ και λέμε ‘όχι’», που διαχώρισαν τις τροφές σε ωφέλιμες και λιγότερο ωφέλιμες για τη στοματική υγιεινή. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανάγνωση ενός παραμυθιού από τη διατροφολόγο, με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές την επικίνδυνη, για τα δόντια τους, δράση της «κυρίας» τερηδόνας.

Επιπλέον, με τη βοήθεια της Πυραμίδας Σωστής Διατροφής για Παιδιά και το «Χαρούμενο και Λυπημένο δόντι», οι μικροί μαθητές κατανόησαν την έννοια της ισορροπίας, της ποικιλίας και του μέτρου που πρέπει να έχουν στη διατροφή τους, ώστε να εξασφαλίσουν γερά και υγιή δόντια. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία και ευχαρίστησαν τη διατροφολόγο, δωρίζοντάς της ένα βιβλίο με ζωγραφιές τους γύρω από τη διατροφή.

Έπειτα, ακολούθησε ενημέρωση στους γονείς για τη σημασία της διατροφής στη στοματική υγιεινή, αλλά και τη γενική υγεία των παιδιών τους. Το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας ήταν η συχνότητα, με την οποία πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά τα τρόφιμα από κάθε ομάδα τροφίμων και η σπουδαιότητα του βουρτσίσματος των δοντιών τους, μετά από κάθε γεύμα.